ActualitateFlash

Copiii hunedorenilor nu au locuri în grădiniţe

02 gradi1

Nicolle Ebner

Pentru că nu sunt suficiente locuri, Inspectoratul Şcolar face lobby printre părinţi, ca măcar în acest an şcolar, să nu-şi mai dea copiii la grădiniţă la trei ani.

Mai mulţi preşcolari într-o clasă
La nivelul întregului judeţ este nevoie de suplimentarea cu cel puţin 100 a numărului de locuri din grădiniţe. Deficitul cel mai mare se înregistrează în unităţile preşcolare din Deva, unde este nevoie de 60 de locuri suplimentare. „Am discutat cu primarul Devei, Mircia Muntean şi mi-a garantat sprijinul financiar, pentru înfiinţarea a patru clase noi de grădiniţă, dar numai din anul 2010, deoarece acum nu mai pot fi prinse în buget asemenea cheltuieli. Ca măsură de urgenţă, va fi înfiinţată o clasă în plus la Grădiniţa nr. 4 cu program prelungit din Deva. În celelalte cazuri, vom suplimenta numărul de locuri din clase, de la 25-cât prevăd normativele, la 28, astfel încât, să nu rămână nici un copil pe dinafară”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Sorin Radu, inspectorul şcolar general. Potrivit sursei mai sus citate, în acelaşi timp, conducerea inspectoratului încearcă să-i convingă pe părinţi să nu-şi mai dea copiii de la trei ani la grădiniţă, pentru că sunt prea mici.
Campania pare să nu fie încununată de prea mare succes, deoarece părinţii sunt nevoiţi să-i trimită pe micuţi la grădiniţă de la vârste din ce în ce mai fragede, deoarece nu are cine să-i îngrijească în timpul în care ei se află la serviciu. Până acum, nici un părinte din Deva nu şi-a retras cererea de înscriere a copilului la grădiniţă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura