Fara bascalie

Dracula Nights şi publicul aferent

 

Ştiţi chestiile acelea cu pădurea fără uscături etc. Nu le mai repet, dar ceea ce vreau să vă spun este că după 7 (şapte) nopţi de festival de filme horror la Castelul Corvinilor, mi-am făcut o idee suficient de clară asupra publicului românesc, în general, şi hunedorean, în special.
Acum, să ştiţi că filmele horror alese nu sunt chiar prostii, ca să mi se poată replica „domn’e, aşa filme, aşa public”. Sunt fie realizate de regizori celebri (Francis Ford Coppola sau Gore Verbinski, ultimul, cunoscut pentru seria „Piraţii din Caraibe”), fie filme în care joacă actori de prim-rang – Johnny Depp, în „Călăreţul fără cap”. Deci, de calitate. Prin urmare, aşa am operat, cred eu, un fel de primă selecţie a publicului.
Ce am constatat? Că o parte ştie să respecte norme elementare de civilizaţie – ştiu că poate sună desuet, dar aşa este. De la acest public ar trebui să-mi cer scuze, pentru simplul fapt că nu aş vrea să se considere vizat de remarcile care urmează.
Proiecţiile de filme, prin contractul încheiat cu casa de distribuţie, au fost gratuite pentru public. Pot să vă spun cu mâna pe inimă, că mulţi nu merită efortul făcut. Banul este o măsură a efortului, aşa cei care au venit vor trebui să plătească un bilet. Poate cu un preţ simbolic, dar vor trebui să plătească, pentru a realiza că totul costă. Costă mult efort şi bani, inclusiv curăţarea curţii interioare a Castelului Corvinilor, după fiecare reprezentaţie. Zeci de sticle de suc, celebrele pet-uri, hârtii şi pungi de snacks, doze de bere sunt aruncate lângă scaune, fără ca aceia care le-au aruncat să se gândească la un minimum efort pe care trebuie să-l facă, pentru a le duce la coşurile de gunoi care sunt multe şi apropiate.
Se distruge mult, se distruge cu poftă. Se deteriorează scaune. În fiecare seară scoteam din circuit cel puţin două scaune distruse complet. S-a întâmplat chiar ca unul să fie rupt de către cel care-l ocupa, sub ochii noştri, ai organizatorilor. Cu un tupeu fantastic, omul a zis că nu el…
Cu scuze din nou, pentru cei civilizaţi, mă văd nevoit să remarc că uneori am vrut să oprim proiecţiile, din cauza primitivismului celorlalţi. Nu discriminăm rromii pentru că sunt rromi, ci pentru că sunt agresivi şi necivilizaţi. Îmi asum această afirmaţie. Ne-am răzgândit din respect pentru turiştii străini, care au venit special pentru acest proiect cultural, din respect pentru turiştii români din alte localităţi, veniţi la Hunedoara şi din respect pentru publicul civilizat.
Ne-am răzgândit şi pentru că, în fiecare seară au fost, în medie, cam 500 de spectatori, asta în condiţiile în care practic, nici un cinematograf din judeţul Hunedoara, repet, din judeţul Hunedoara, nu mai funcţionează.

One thought on “Dracula Nights şi publicul aferent

  • Felicitari pentru proiectul Dracula night’s. In fiecare seara cateva sute de oameni au plecat multumiti acasa de ceea ce le-ati oferit. Si asta e cel mai important.
    Poate nu trebuia sa amintiti si de „lipsa deivilizatie” a unora dintre hunedoreni. Oricat s-au straduit nu au putut strica festivalul.
    Asteptam urmatorul proiect la castel. Sper sa vina cat mai curand:)))

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.