Comunitate

Copii din Ucraina, elevi la școli din județ

Un număr de 17 elevi veniți din Ucraina au fost înscriși ca audienți în unități de învățământ din județ.
Pentru 12 elevi care au fost înscriși ca audienți în învățământul primar a fost redeschisă Școala Primară Nălați, unde aceștia desfășoară cursuri conform curriculumului românesc, sub îndru­ma­rea unui cadru didactic calificat, vorbitor de limbă ucraineană.
La Liceul Teoretic „I.C. Brătianu” Hațeg, au fost înscriși, ca audienți, doi elevi în clasa a X-a, la Școala Gimnazială „Hadrian Daicoviciu” Orăștioara de Sus, a fost înscris un elev în clasa a V-a, la Liceul Tehnologic „Matei Corvin” Hunedoara, un elev va urma cursurile clasei a III-a, iar la Liceul Teoretic „Traian Lalescu” Hunedoara, a fost înscris un elev în clasa pregătitoare.
La dispoziția acestor elevi vor fi puse echipamente electronice din stocuri suplimentare. Pentru elevii înscriși în învățământul primar au fost asigurate și rechizitele școlare, iar pentru elevii din învățământul gimnazial și liceal, pri­mă­riile din localitățile de domiciliu s-au preocupat în vederea asigurării hranei și transportului elevilor. De asemenea, elevii vor beneficia de asistență psiho­pe­da­gogică și consiliere, dar și de ser­vicii medicale în cadrul unităților com­plexe de asistență medicală de tip spital, la care au fost repartizați. (A.N.)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura