Control judiciar pentru traficanţii de etnobotanice

12 octombrie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Doi tineri din Valea Jiului au fost puşi sub control judiciar, unul de către procurori şi altul de către instanţă, în dosarul traficanţilor de etnobotanice, în care au fost organizate percheziţii în 11 octombrie. Conform IPJ Hunedoara, în urma acestor controale, 19 persoane au fost duse la audieri, unele în calitate de martori, un singur tânăr fiind reţinut şi dus ieri la Tribunalul Hunedoara cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a respins cererea procurorilor DIICOT şi a dispus punerea sub control judiciar a lui Sebastian-Florin Ţăndărel.
„Respinge propunerea de arestare formulată de DIICOT – BT Hunedoara (…), dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpatul Ţăndărel Sebastian-Florin pe o perioadă de 60 de zile. Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii (…): 1) să nu depăşească limita teritoriala a judeţului Hunedoara, fixată de organul judiciar decât cu încuviinţarea prealabilă a acestuia; 2) să nu se apropie de inculpatul Lang Eduard, de suspecţii Aszalos Alexandru Eduard şi Ghiţă Ionuţ Darius sau martorii Tătaru Andreea Marcella, Ţinică Dragoş Ionuţ, Sobaru Maria Denisa şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nici o cale”, se arată în minuta Tribunalului Hunedoara, hotărâre care poate fi contestată la instanţa superioară.
Anchetatorii susţin că suspecţii din acest dosar ar fi fabricat în perioada 2016 – 2017 droguri de mare risc, denumite şi etnobotanice, în laboratoare clandestine, pe care ulterior le vindeau în localităţile din Valea Jiului. În urma percheziţiilor, au fost ridicate fragmente vegetale din categoria substanţelor interzise, precum şi elemente care pot constitui un laborator de condiţionare. Suspecţii îşi achiziţionau substanţele active prin Internet, din Marea Britanie. După ce le preparau în laborator, le vindeau consumatorilor în pliculeţe cu 50 de lei bucata. Tot în acest dosar, în urma unor percheziţii din 11 august 2017, au fost ridicate substanţe interzise şi elemente ale unui laborator în care erau preparate drogurile. (N. Bumbac)

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Contul bancar al unei pensionare salvat de la „operaţia” escrocilor

Angajaţii unei sucursale bancare din municipiul Hunedoara au dejucat planul unor escroci de a obţine 30.000 de euro de la...

Ovidiu Ioan Popa, un gospodar pentru Deva

Candidatul ALDE Hunedoara la Primăria municipiului Deva, Ovidiu Ioan Popa (foto), vine în faţa alegătorilor cu o serie de proiecte...

Aţi văzut-o?

Familia unei adolescente din Deva a apelat la ajutorul poliţiştilor după ce fata a dispărut de acasă de trei zile....

Închide