Complicele tâlharului de la cazino, judecat pentru furtul anului

12 octombrie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Individul care l-a aşteptat cu motorul pornit pe autorul jafului de la cazinoul din Petroşani, pe nume Laurenţiu Cristian Stroe, este judecat într-un dosar cu un prejudiciu de sute de mii de lei. Individul este un client vechi al poliţiştilor din Petroşani.
Laurenţiu Cristian Stroe, alături de alţi patru indivizi, au dat două ”lovituri” consecutive în Petroşani, în urma cărora au creat un prejudiciu de aproape 250.000 de lei. Hoţii au tăiat, la propriu, maşina unui distribuitor de ţigări, de unde au furat sute de cartuşe. Laurenţiu Cristian Stroe şi Iozsef Bodi au fost capii grupării de hoţi şi au ochit dubiţa unui distribuitor de ţigări, i-au tăiat caroseria şi au furat marfă în valoare de 90.000 lei. A doua lovitură au dat-o la un depozit din municipiul Petroşani, unde erau ţinute ţigările. Paguba creată la al doilea furt se ridică la circa 150.000 lei. Gruparea a fost destructurată în urma unei acţiuni comune a poliţiştilor din Petroşani şi Lupeni. Stroe a fost arestat preventiv pentru această infracţiune şi plasat apoi în arest la domiciliu.
Ulterior a fost schimbată măsura restrictivă în control judiciar, însă nu s-a cuminţit. A ochit cazinoul din Petroşani, l-a studiat îndelung şi a convenit cu Daniel Minea, tâlharul de 20 de ani, din Aninoasa, să-l atace. Tânărul a fost cel care a intrat cu cuţitul şi a ameninţat-o pe casieriţa localului, a luat 30.000 de lei şi Stroe îl aştepta cu un autoturism în apropiere. După succesul de la Petroşani, cei doi au ajuns în judeţul Bihor cu scopul de a prăda şi alte cluburi de jocuri de noroc. Şi aici şi-au făcut „temele“ şi Daniel Minea a încercat să jefuiască două cluburi, însă nu s-a aşteptat ca angajaţii să opună rezistenţă. Înarmat cu un pistol de airsoft, Minea a fost pus pe fugă de strigătele de ajutor ale angajatei unuia dintre dintre cluburile atacate. A încercat câteva ore mai târziu la un alt local, însă şi angajata de aici a apăsat butonul de panică. Poliţiştii au pus mâna pe ei în scurt timp de la tentativa de jaf, iar instanţele din Oradea şi Petroşani i-au arestat preventiv pe cei doi tâlhari.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Control judiciar pentru traficanţii de etnobotanice

Doi tineri din Valea Jiului au fost puşi sub control judiciar, unul de către procurori şi altul de către instanţă,...

Contul bancar al unei pensionare salvat de la „operaţia” escrocilor

Angajaţii unei sucursale bancare din municipiul Hunedoara au dejucat planul unor escroci de a obţine 30.000 de euro de la...

Ovidiu Ioan Popa, un gospodar pentru Deva

Candidatul ALDE Hunedoara la Primăria municipiului Deva, Ovidiu Ioan Popa (foto), vine în faţa alegătorilor cu o serie de proiecte...

Închide