Contul bancar al unei pensionare salvat de la „operaţia” escrocilor

12 octombrie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Angajaţii unei sucursale bancare din municipiul Hunedoara au dejucat planul unor escroci de a obţine 30.000 de euro de la o hunedoreancă de 74 de ani.
Din datele IPJ Hunedoara, femeia a venit la sediul băncii, fiind într-o stare de agitaţie şi a solicitat să i se elibereze suma de 30.000 de euro din cont. Hunedoreanca le-a spus celor de la ghişeul băncii că are nevoie de bani pentru a achita „operaţia” fiicei sale. Comportamentul femeii le-a trezit bănuieli funcţionarilor de la bancă, aşa încât, aceştia din urmă au anunţat poliţiştii. Ajunşi la faţa locului, oamenii legii au aflat de la femeia în cauză că a fost contactată telefonic de persoane necunoscute, care i-au spus că fiica ei a căzut într-o toaletă din Deva şi şi-a fracturat coloana vertebrală. Motiv pentru care a fost transportată la spital, urmând a fi operată, însă, pentru operaţie, trebuie să plătească 30.000 euro. Fiind la curent cu metodele practicate de escroci pentru a obţine bani de la persoane de bună credinţă, poliţiştii i-au explicat femeii că este în pericol de a fi înşelată. Ipoteză care s-a confirmat ulterior. În acest caz, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru tentativă de înşelăciune şi fac cercetări pentru prinderea autorilor.
Zilele trecute, două devence de 81 şi 83 de ani au fost abordate de escroci, care le-au prezentat acelaşi scenariu. Dacă în cazul devencei de 81 de ani nu au reuşit să obţină suma cerută, de 30.000 de euro, pentru „operaţia fiicei ei care s-a accidentat”, femeia de 83 de ani le-a dat escrocilor 6.000 de lei. În ambele cazuri, deocamdată, autorii nu au fost prinşi. (N. Bumbac)

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Ovidiu Ioan Popa, un gospodar pentru Deva

Candidatul ALDE Hunedoara la Primăria municipiului Deva, Ovidiu Ioan Popa (foto), vine în faţa alegătorilor cu o serie de proiecte...

Aţi văzut-o?

Familia unei adolescente din Deva a apelat la ajutorul poliţiştilor după ce fata a dispărut de acasă de trei zile....

Octogenar înşelat de 3.500 de lei de falşi instalatori

Poliţiştii hunedoreni sunt în căutarea a doi bărbaţi care l-au escrocat pe un octogenar din Lupeni de 3.500 de lei,...

Închide