www.mesagerulhunedorean.ro

Control judiciar pentru foştii angajaţi ai Primăriei Hunedoara

02 Bugnariu Rata Aurel secretar primarie hd (1)Natalia Bumbac

Procurorii DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia au prelungit controlul judiciar cu 60 de zile pentru Aurel Raţă-Bugnariu (foto), fostul secretar al Primăriei Hunedoara şi Alexandrina Coşăreanu, fosta soţie a ex-viceprimarului municipiului, Robert Dan. Cei doi, alături de Daniela-Arieta Căpâlnă, fosta şefă a Serviciului Buget-Finanţe-Contabilitate, şi Robert Dan, sunt urmăriţi penal într-un dosar în care sunt acuzaţi de fraude cu fonduri europene.

În perioada în care se vor afla sub control judiciar, Alexandrina Coşăreanu şi Aurel Raţă-Bugnariu vor trebui să respecte anumite obligaţii impuse de oamenii legii. Cei doi nu au voie să părăsească teritoriul României şi nici să comunice cu anumite persoane vizate în dosarul în care sunt urmăriţi penal. Trebuie să arate care sunt mijloacele lor de existenţă şi nu au voie să deţină sau să poarte arme. Pentru Robert Dan şi Daniela-Arieta Căpâlnă, procurorii nu au luat nici o măsură restrictivă de libertate, deoarece cei doi se află în spatele gratiilor, fiind condamnaţi pentru alte infracţiuni săvârşite în perioada în care lucrau la Primăria Hunedoara.
Potrivit procurorilor DNA, în perioada 2010 – 2012, Alexandrina Coşăreanu ar fi întocmit în fals mai multe contracte de arendă a unor terenuri, ulterior, depunând documentele la APIA Hunedoara, cu scopul de a obţine subvenţii pentru perioada menţionată. Valoarea fondurilor obţinute în acest fel depăşeşte suma de 3,5 milioane de lei. În acelaşi scop, în cursul anului 2010, în baza unui contract de arendare, Coşăreanu a solicitat acordarea schemei de ajutor pentru o parcelă în suprafaţă de 118,50 de hectare de păşune, aflate în proprietatea municipiului Hunedoara.
Documentul respectiv ar fi fost încheiat prin încălcarea mai multor proceduri legale, fiind semnat din partea Primăriei Hunedoara de către Aurel Raţă-Bugnariu la rubrica „Arendator Primar“ şi de către Daniela-Arieta Căpâlnă, la rubrica „Director economic“.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.