Fostul primar al Aninoasei, judecat pentru delapidare

02-botgros-20Maximilian Gânju

Fostul primar al Aninoasei, Ilie Botgros (foto), este judecat pentru delapidare, iar dosarul său, aflat în cercetare timp de aproape trei ani, a ajuns pe rolul Judecătoriei Petroşani.

Ilie Botgros a fost reclamat de actuala administraţie a localităţii, iar după începerea urmăririi penale, procurorii au decis să pună sechestru pe casa şi terenul pe care îl deţine în proprietate fostul edil. Botgros este acuzat că a luat bani din casieria primăriei, în mai multe rânduri, fără a depune şi documentele justificative. Fostul edil care a condus Aninoasa vreme de aproape 20 de ani a recunoscut că a scos bani din casieria unităţii administrative pentru diferite ajutoare de urgenţă, urmând ca mai apoi beneficiarii să aducă şi actele. Ilie Botgros a susţinut că are o serie de dovezi care să-i probeze nevinovăţia şi martori care să arate că nu a folosit banii în interes personal, ci pentru localitate.
„Oamenii sunt amărâţi în Aninoasa, s-a întâmplat o nenorocire şi a venit la primărie. Sigur că l-am ajutat pe om şi după aceea urma să aducă actele. Am martori, am probe care să arate că nu am luat banii pentru mine”, declara Ilie Botgros înainte de finalizarea cercetării penale. Fostul edil este acuzat că în perioada ianuarie 2011 – iulie 2012 ar fi ridicat suma de 160.000 de lei, bani pe care nu i-a returnat administraţiei locale.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.