FlashPolitica si administratie

Contractele de deszăpeziri, publice pe site-ul Prefecturii Hunedoara

05 Sorin VasilescuOana Mihnea

Ieri, ministrul Administraţiei şi Internelor, Petre Tobă, a condus şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă în sistem videoconferinţă cu prefecţii din ţară. Pe lângă evaluarea gradului de pregătire a autorităţilor pentru sezonul de iarnă, ministrul a cerut ca toate contractele de deszăpezire să fie făcute publice.
Scopul acestui demers este acela de a asigura transparenţa activităţii autorităţilor publice locale. Astfel, până mâine, 9 decembrie, la nivelul fiecărui judeţ în parte, instituţiile prefectului trebuie să publice pe paginile de Internet o situaţie a contractelor de deszăpezire care sunt în derulare. Regula se aplică atât pentru drumurile naţionale, europene şi autostrăzi, de care se ocupă CNADNR, cât şi pentru drumurile judeţene şi comunale.
„Am solicitat deja celor care se ocupă de administrarea drumurilor de la noi din judeţ o situaţie cu privire la contractele de deszăpezire. De  mâine, acestea vor fi făcute publice pe site-ul Prefecturii, aşa cum a fost solicitat. Nu vor apărea toate detaliile din contractele încheiate, ci doar anumite date. Mai precis, agentul economic care se ocupă de deszăpezire, valoarea contractului, zonele acoperite şi perioada contractului. Cerinţa este valabilă pentru UAT-urile care au contracte în derulare cu firme, nu şi pentru acelea care au un serviciu propriu de administrare a drumurilor sau au propriile utilaje. Putem spune că judeţul nostru este pregătit pentru intervenţie în caz de ninsori“, a declarat Sorin Vasilescu (foto), prefectul judeţului Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura