Consultaţii medicale la telefon prin numărul unic 1363

10 februarie 2011 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Pentru aproape un euro pe minut, pacienţii pot consulta oricând medicul de familie. Şi nici nu mai este nevoie să se deplaseze la cabinet, ci pot sta în pat să ceară consultaţii telefonice.

Totul, printr-un număr unic, 1363, apelabil din orice reţea, cu tariful de 0,95 de euro pe minut, plus TVA. Serviciul se numeşte Call Med şi este disponibil 24 de ore din 24. Practic, oricine poate să-şi apeleze medicul de familie, sunând la acest număr şi apoi formând numărul postat de doctor pe site. La telefon se dau sfaturi şi se consiliază, şi se fac şi programări la nevoie. Patronatul medicilor de familie spune că în acest fel, se vor limita apelurile la serviciul de urgenţă 112, iar doctorii vor răspunde indiferent de oră.

Dar, în judeţul Hunedoara, părerile medicilor sunt împărţite. În timp ce unii cred că este binevenit, alţii îl consideră inutil. „Mie, acest program mi se pare o mare porcărie, chiar dacă e înfiinţat de Patronatul Medicilor de Familie. Dacă e vorba să dăm consultaţii prin telefon, poate oricine să ia o carte şi să-i dicteze pacientului de la ce pagină vrea el. Cum să-i dai unui pacient consultaţii prin telefon? Pe pacient trebuie să pui mâna, să-i faci analize, să discuţi cu el, să îl vezi, nu să-i dai un diagnostic prin telefon. Dacă îi spui să ia nişte pastile şi el în loc de una, ia 10 şi moare? Cine va fi tras la răspundere?”, este de părere Romeo Călin, medic de familie la Uricani. Alţi doctori cred, însă, că noul număr unic va atrage venituri suplimentare şi spun că oricum erau mereu chestionaţi telefonic de pacienţi. „Având în vedere că eu dau sfaturi medicale gratis non-stop, dacă acest serviciu este contracost, e foarte bine. Eu dau tot timpul consultaţii gratis, oricum sunt tot timpul sunată ca să dau sfaturi, aşa că, dacă acest program e contracost, nu am nimic împotriva lui“, a declarat dr. Daniela Popa, medic de familie din oraşul Petrila (C. Cosman)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bugetul municipiului Deva, nou motiv de scandal în consiliul local

Scandalul pe bugetul municipiului Deva s-a declanşat înainte ca acesta să intre în dezbaterea Consiliului Local. Consilierii locali liberali Florin...

Ruşine maximă, meci halucinant

Cetate Deva s-a făcut din nou de râs şi e ca şi condamnată la retrogradare. Echipa deveană a fost învinsă,...

Primul deces de gripă nouă în judeţ

Numărul cazurilor de gripă nouă, înregistrate în această iarnă, în judeţ, a ajuns la şapte. Un bărbat de 51 de...

Închide