FlashPolitica si administratie

Bugetul municipiului Deva, nou motiv de scandal în consiliul local

Andreea Lazăr

Scandalul pe bugetul municipiului Deva s-a declanşat înainte ca acesta să intre în dezbaterea Consiliului Local. Consilierii locali liberali Florin Oancea (foto stânga) şi Sandu Borbeanu l-au acuzat, ieri, într-o conferinţă de presă, pe primarul Mircia Muntean (foto dreapta), de „şmecherii” privind lista investiţiilor din bugetul local, ce urmează a fi supusă spre aprobare.

Se anunţă o şedinţă cu scântei
Deşi bugetul municipiului Deva urmează să intre în dezbaterea consilierilor abia astăzi, Florin Oancea a ţinut să prezinte mass mediei „neconcordanţele intenţionate” din proiectul de buget. „Lista de investiţii nu este una corectă. Spre exemplu, după ce în toamna anului trecut am aprobat studii de fezabilitate pentru 14 parcări, unele deja executate de Drumuri Judeţene, acum ni se cere aprobarea finanţării integrale a acestor lucrări, în valoare de 900.000 de lei, prin încredinţare directă. De asemenea, în proiectul de buget sunt prevăzute şi modernizări ale terenului de sport de la Colegiul „Transilvania” şi a unui drum pietruit spre râul Mureş. Ambele fără studii de fezabilitate. Or, aşa ceva este ilegal. Mai mult, vom cere ca toate investiţiile să fie publicate pe SEAP”, a afirmat Florin Oancea. Fostul viceprimar a mai declarat că va aduce amendamente la Legea bugetului, cerând ca anumite sume să fie transferate către alte investiţii.

Vrea examen pentru arhitecţi
Proiectanţii lucrărilor importante din municipiul Deva ar trebui selectaţi după un examen prealabil. Asta consideră consilierul local Sandu Borbeanu, care spune că, în acest fel, nu vor mai primi lucrări doar apropiaţii edilului şef.      „Multe proiecte de anvergură au fost realizate de proiectanţi obscuri, aduşi de prin diverse localităţi. Ar trebui să se organizeze anumite concursuri, pentru a stabili arhitectul unui proiect, astfel încât acesta să fie realizat impecabil. Spre exemplu, vor fi alocaţi cinci milioane de euro, bani pentru amenajarea aleii pietonale între Primăria Deva şi Parcul Cetăţii. Pentru acest proiect, eu consider că ar trebui o dezbatere publică şi un concurs pentru stabilirea arhitectului”, a afirmat Sandu Borbeanu.
Timp de aproximativ o oră, acuzaţiile la adresa primarului Mircia Muntean au curs în continuu, de la externalizarea serviciilor din complexul Aqualand, până la facturile telefonice prea mari ale edilului devean. După toate acuzaţiile, Florin Oancea a recunoscut: „Eu nu am făcut nici o reclamaţie până acum la organele competente. Consider că organele de anchetă ar trebui să se autosesizeze din presă despre aceste acţiuni ale primarului Mircia Muntean. Ar trebui ca dumneavoastră, reprezentanţii presei, să verificaţi dacă este adevărat sau fals ceea ce spun eu”, a mai declarat Oancea.

„Sunt doar acuzaţii nefondate”
Edilul devean, Mircia Muntean, consideră afirmaţiile fostului viceprimar nefondate. „Domnul Oancea este frustrat de pierderea tuturor funcţiilor administrative şi acum atacă, deşi nu are dreptate. Dânsul crede că bugetul local se face la fel cum îl făcea domnia sa când era viceprimar. Totul este asumat, există o majoritate a consiliului care a avizat de legalitate, prin Direcţia economică şi juridică acest buget. Montajul financiar şi bugetul municipiului Deva vor fi transmise Prefecturii Hunedoara, după votul consilierilor, care va da avizul de legalitate sau ilegalitate a acestuia”, a afirmat Mircia Muntean, primarul Devei.

One thought on “Bugetul municipiului Deva, nou motiv de scandal în consiliul local

  • Draga andreea Lazar, E TOTAL GRESIT sa scrii ” …sa prezinte mass-mediei…” . se scrie corect : ” …sa prezinta mass-media …”.

    Este elementar, andreea, este de clasa a 4-a.

    Of, of, ce ziaristi avem inb ziua de azi…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura