Consilierul local Borbeanu, mutat fără să ştie

20 octombrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Livia Botici

Cu toate că şedinţa de ieri a Consiliului Local Deva se anunţa fără scandal, unul dintre punctele suplimentare adăugate ordinii de zi a stârnit un adevărat război. Astfel, consilierul local PNL, Sandu Borbeanu (foto), a aflat că un chioşc, care îi aparţine, va fi mutat din locul unde este amplasat, pentru ca lucrările la amenajarea Pieţei Victoriei să poată fi începute.

Nu mai există în PUD

Primul punct suplimentar de pe ordinea de zi viza modificarea TVA-ului aferent lucrărilor pentru investiţia „Amenajare Piaţa Victoriei Deva”, de la 19 la sută, la 24 la sută. Odată cu aducerea în discuţie a acestui punct, toată sala de consiliu s-a animat, pentru că, unul dintre aleşii locali ai PNL, respectiv Sandu Borbeanu, era direct interesat de această problemă. „Eu am o singură nelămurire şi vreau să ştiu ce s-a întâmplat. Unul dintre chioşcurile din Piaţa Victoriei din municipiu, îmi aparţine. Pot să vă spun că, în anul 2006, mi s-a aprobat extinderea şi modernizarea chioşcului, iar astăzi, fără să fiu anunţat în prealabil, aflu că, de fapt, construcţia mea a fost mutată în altă parte şi nu se mai află în planul urbanistic detaliu (PUD). Chioşcul meu nu mai apare în planşele topografice, şi vreau să ştiu ce s-a întâmplat”, a declarat Sandu Borbeanu. În apărarea consilierului au sărit şi alţi colegi de-ai săi. „Trebuie să se rezolve această situaţie, pentru ca investiţia în amenajarea Pieţei Victoriei să poate fi făcută. Vă cer să rezolvăm problema astăzi şi să încercăm să găsim o soluţie”, a spus consilierul PSD Vasile Ţonea.

„Aţi votat studiul de fezabilitate”

Numai că, soluţia nu a putut fi găsită ieri, ci ea a fost dată, în urmă cu şapte luni, de aceiaşi aleşi locali. „Domnilor, în anul 2008, aţi votat studiul de fezabilitate pentru această lucrare de amenajare a Pieţei Victoriei. În luna martie 2010, aţi votat PUD-ul, deci aţi fost de acord cu mutarea acestei construcţii. Noi nu am ascuns nimic, totul a fost făcut legal. Dumneavoastră aţi votat atunci pentru acele hotărâri, acum, ce se întâmplă? Să înţeleg că la acele momente aţi votat în necunoştinţă de cauză?”, a întrebat o angajată din aparatul de specialitate a primarului Devei. Şedinţa de consiliu s-a terminat în aceeaşi notă, de nervozitate, mai ales pentru faptul că, viceprimarul Devei, Marcel Morar, le-a „tăiat macaroana” celor care mai aveau ceva de obiectat. „Despre acest chioşc nu mai avem de ce să discutăm, pentru că, acum câteva luni, s-a dat o hotărâre de consiliu local, adoptată prin vot majoritar. Astăzi, trebuie să votăm doar dacă modificăm sau nu TVA-ul aferent investiţiei”, a declarat viceprimarul Marcel Morar.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Hotel de 4 stele la Aninoasa

Un investitor turc vrea să dezvolte în localitatea Aninoasa un complex turistic de ultimă generaţie, care ar urma să cuprindă,...

„Îmbătrânită” digital, pentru a fi recunoscută

În urmă cu 12 ani, o fetiţă din municipiul Hunedoara a dispărut de acasă. De atunci până astăzi, nici familia...

Petrila, „casa” popicarilor tricolori

Loturile naţionale de popice ale României, masculin şi feminin, se pregătesc de o săptămână, la Sala de Popice din Petrila...

Închide