www.mesagerulhunedorean.ro

Consilierii deveni, mai exigenţi cu banii contribuabililor?

Nicolle Ebner

Aleşii locali din Deva au votat, în şedinţa de vineri, 22 ianuarie, împotriva mai multor proiecte de hotărâri care, spun consilierii care au votat împotrivă, ar fi afectat bugetele locuitorilor din Deva, dar şi bugetul local. Pe de altă parte, surse din conducerea primăriei susţin că respingerea proiectelor au la bază interese clientelare ale unora dintre aleşii locali.

NU – măririi tarifelor la gunoi

La şedinţa de vineri, 22 ianuarie, consilierii locali au respins documentaţia depusă de operatorul de salubritate de pe raza reşedinţei de judeţ, prin care acesta solicita o majorare a tarifelor pentru lucrările specifice de salubrizare a căilor publice. Marea majoritate a consilierilor nu a fost de acord cu majorarea tarifelor între 180 şi 200 la sută, în condiţiile în care rata şomajului este în creştere, iar salariile şi pensiile au fost „îngheţate”. În plus, mai spun consilierii, operatorul de salubritate nu a depus o documentaţie economico-financiară din care să reiasă că dublarea tarifelor este îndreptăţită, ci doar o listă cu preţurile practicate în alte oraşe din ţară.

NU – redevenţelor mici

Aleşii locali nu au fost de acord nici cu solicitarea SC Landparking Cars SRL Deva de a se asocia cu municipiul Deva, în vederea amenajării şi exploatării parcărilor publice. Consilierii au motivat că oferta societăţii de a vărsa la bugetul local o redevenţă de 1.800 euro/ lună din încasările rezultate în urma exploatării a 850 de parcări nu este destul de avantajoasă pentru bugetul local, motivaţie susţinută chiar de unul dintre agenţii economici prezenţi în sală, care s-a oferit să plătească primăriei 3.600 euro/lună. Serviciul de administrare a parcărilor din Deva a fost scos la licitaţie, în 2009, însă nu s-a prezentat nimeni deoarece condiţiile impuse de aleşii locali prevedeau că redevenţa minimă ce trebuie plătită porneşte de la 20.000 lei/lună.

NU – modificării regulilor în „timpul jocului”

De asemenea, consilierii deveni nu au fost de acord nici cu modificarea caietului de sarcini, pe baza căruia s-a organizat licitaţia privind desemnarea transportatorilor care vor opera pe traseele locale de pe raza municipiului Deva. A doua rundă a licitaţiei urmează să aibă loc în data de 9 februarie, iar consilierii nu au fost de acord să schimbe regulile în „timpul jocului”, chiar dacă firma care a contestat caietul de sarcini a cerut modificarea acestuia.

2 comentarii la „Consilierii deveni, mai exigenţi cu banii contribuabililor?

  • 25 ianuarie 2010 la 22:23
    Permalink

    Adevarul e ca am vazut la televizor cum se certa Florin Oancea cu Mircia Muntean. Felicitari pentru Oancea ca nu l/a lasat pe Mircia sa/si faca de cap ! Sper sa nu se razbune Mircia pe el, asa cum a facut cu Inisconi…

  • 26 ianuarie 2010 la 22:28
    Permalink

    INTERESE CLIENTELARE?!?! daca cineva poate sa spuna ca la nivel local s-a facut ceva fara ca interesele clientelare sa nu primeze sa-mi spuna si mie…

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.