Politica si administratie

Consilieri locali ai PSD, sanctionati de partid

Carmen Cosman

Organizaţia municipală a PSD Petroşani pregăteşte sancţiuni pentru consilierii locali care au votat, alături de reprezentanţii PDL şi PNL, proiectul de contractare a unui credit de către Primăria Petroşani. Liderul PSD, Haralambie Vochiţoiu, spune că aleşii locali nu s-au conformat directivelor interne de partid.

Avertisment scris
Consilierii PSD din Petroşani au votat proiectul de hotărâre de consiliu, privind contractarea unui credit în valoare de 14,5 milioane de lei, de către municipalitate. Un singur consilier social-democrat a votat împotrivă, respectiv Doina Popescu, aşa că liderii de partid pregătesc sancţiuni pentru aleşii indisciplinaţi. Statutul spune că se poate merge până la excludere, dar sancţiunile vor fi în mod cert ceva mai blânde, pentru că aleşii locali nu sunt „recidivişti”. „Joi, va fi luată o decizie în acest sens, dar probabil, se vor alege cu câte un avertisment scris, pentru că sunt la prima abatere. Este posibil ca Ioan Rus să fie schimbat din funcţia de lider al grupului şi să sperăm că nu se va mai repeta”, a declarat preşedintele PSD Petroşani, Haralambie Vochiţoiu.

Aşteaptă asumarea răspunderii
Pe de altă parte, Vochiţoiu spune că trebuie găsită o soluţie privind asumarea răspunderii pentru gestul lor de a vota proiectul, astfel încât, oamenii să înţeleagă că PSD nu e de acord cu contractarea acestui împrumut. După ce în urmă cu o săptămână, proiectul a căzut la vot, consilierii locali din Petroşani l-au aprobat, vineri, dar cu un amendament. La solicitarea consilierilor PNL, din proiect a fost scoasă menţiunea prin care banii necheltuiţi puteau fi redistribuiţi către alte proiecte de investiţii, ce urmau să fie stabilite pe viitor. Un alt amendament, al consilierei PSD Doina Popescu, prin care aceasta solicita supunerea proiectului spre dezbatere publică, nu a  fost votat nici măcar de către colegii ei de partid. În consecinţă, Primăria municipiului Petroşani este liberă să acceseze creditul în valoare de 14,5 milioane de lei, de la o bancă  stabilită prin licitaţie, cu o perioadă de rambursare de minimum 15 ani şi maximum 20 de ani.

2 comentarii la „Consilieri locali ai PSD, sanctionati de partid

  • Chiar cei de la judet nu vede ca lumea din Petrosani nu il vor pe acest Voichitoiu si din aceasta cauza pierde PSD-ul,de ce nu se face alegeri in partid la Petrosani in care toti membri cotizanti sa voteze presedintele.

  • Iesi afara, javra ordinara! hahaha, hihihi, hohoho. Ce-ti aduce Mosu tie, Haralamb, la palarie? Da, da, un neuron, ca sa ai doi. Ho, ho, ho, dracu mosului, din februarie ai sa te linistesti. O sa-ti cauti de lucru, probabil portar, informator la ziare, turnator la Branisteanu (cica plateste cu 200-300 de mii o informatie buna), zilier, mangafa. Hai, pa!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura