Conducerea spitalului judeţean are termen două săptămâni să rezolve situaţia de la Policlinică

3 februarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate, Flash

Adriana Năstase

Oameni care stau gârboviţi de boală la coadă la ghişeu pentru un bon de ordine. Oameni obosiţi şi lipsiţi de vlagă şi care parcă şi-au pierdut orice speranţă. Asta se întâmplă zilnic la ghişeul pentru bonuri de consultaţie al Policlinicii de la Spitalul Judeţean din Deva. Unii bolnavi nu reuşesc din prima să ia un bon şi sunt nevoiţi să revină. Tot cu noaptea în cap, evident.

Număr limitat de bonuri
Mulţi săteni din apropierea Devei vin aici în speranţa că-i va putea „vedea“ medicul, care să le prescrie o reţetă şi să se facă bine. Degeaba a scris presa de ani buni despre situaţia de la Policlinica din Deva. A interesat pe cineva? Nu. Acum, din nou, presa a fost informată despre cozile de la ghişeul cu pricina. Conducerea spitalului devean susţine că este limitat numărul de bonuri emise, deoarece Casa de Sănătate nu plăteşte pentru mai mult. Adică motive sunt destule.

„Să găsească soluţii alternative“
L-am întrebat pe administratorul public al judeţului, Costel Avram, cum vede el rezolvată problema aceasta gravă şi care arată cât de neputincios este sistemul de sănătate în unele cazuri.
„Conducerea Spitalului trebuie să găsească alternative, să găsească soluţii la aceste cozi, oamenii bătrâni care vin din cauza problemelor de sănătate să nu mai fie nevoiţi să vină cu noaptea în cap aici. Să se facă şi programări online. Acum nu se pot face programări online. E adevărat, de ani de zile este aceeaşi situaţie la Policlinica de la spitalul devean. Oamenii suferă. De aceea, am dat termen conducerii unităţii medicale din Deva două săptămâni, până la jumătatea acestei luni, ca să rezolve această problemă, a celor care vin după un bon de consultaţie şi stau ore întregi la coadă, de noaptea“, a declarat Costel Avram, administratorul public al judeţului Hunedoara. (Sursa foto: Mirela Popa)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Proiecte de 30 de milioane de euro pentru Deva!

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea (foto), nu are stare deloc. Ieri, el s-a întâlnit, pentru discuţii tehnice, la sediul Companiei...

Liberalii au anunţat tărăboi mare la împărţirea banilor, dar… au uitat să vină la şedinţă!

Liberalii au dat de înţeles că, ieri, vor veni cu mic, cu mare la şedinţa Consiliului Judeţean Hunedoara în care...

Braconieri prinşi în flagrant

Doi bărbaţi au fost prinşi pescuind în perioada de prohibiţie şi sunt cercetaţi penal pentru braconaj. Poliţiştii i-au descoperit pe...

Închide