Mărtineşti: s-a trecut la ecologizarea cimitirelor din comună

3 februarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

De curând, sătenii din Dîncu Mare s-au mobilizat pentru igienizarea şi curăţarea cimitirului de aici. Acţiunea continuă şi în perioada care vine, urmând să cuprindă toate localităţile aparţinătoare.
„Aş dori să adresez un îndemn tuturor cetăţenilor şi să-i invit să ni se alăture. Celor care deja au făcut-o ţin să le mulţumesc şi să le comunic faptul că vom miza pe sprijinul lor şi pe viitor, dat fiind spiritul civic de care au dat dovadă. În Dîncu Mare avem cel mai mare cimitir la nivel administrativ-teritorial, dar care din păcate nu a beneficiat de prea multă atenţie până acum. Preotul care slujea la biserică a plecat la Călan, iar momentan nu avem nici preot. Când va fi gata curăţenia, vom înlocui gardul actual şi vom mări puţin limitele, mai existând o porţiune disponibilă, aflată în proprietatea bisericii. Şi satele Mărtineşti şi Jeledinţi au cimitire ce se adresează tuturor religiilor, nu se ţine cont de apartenenţă. În total sunt şapte cimitire în întreaga comună. Enoriaşii sunt cei care fac muncă obştească, neimplicând vreun cost bugetar special pentru activitatea de ecologizare. Eu şi consilierii am pus bani de benzină pentru scule şi fiecare cetăţean vine cu ce are nevoie pentru curăţenie. Primăvara am mai organizat acţiuni similare, cu copiii de la şcoală, tocmai pentru a-i educa practic în acest sens şi a le insufla ideea de muncă în echipă şi datorie civică“, a arătat Adinel Botescu (foto), primarul comunei Mărtineşti.
Acesta a mai precizat că noua capelă din satul Dîncu Mic a fost finalizată, cea din Dîncu Mare se va termina până la Paşti, mai fiind nevoie de câteva finisaje la partea de interior şi se vor începe şi cele de la Mărtineşti, Turmaş şi Jeledinţi. Credincioşii cotizează, în mare parte, în funcţie de posibilităţi. (M.Şerban)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Conducerea spitalului judeţean are termen două săptămâni să rezolve situaţia de la Policlinică

Oameni care stau gârboviţi de boală la coadă la ghişeu pentru un bon de ordine. Oameni obosiţi şi lipsiţi de...

Proiecte de 30 de milioane de euro pentru Deva!

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea (foto), nu are stare deloc. Ieri, el s-a întâlnit, pentru discuţii tehnice, la sediul Companiei...

Liberalii au anunţat tărăboi mare la împărţirea banilor, dar… au uitat să vină la şedinţă!

Liberalii au dat de înţeles că, ieri, vor veni cu mic, cu mare la şedinţa Consiliului Judeţean Hunedoara în care...

Închide