Conducerea CARP Deva, în febra proiectelor

Magdalena Şerban

Despre cei peste 6.000 de membri ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Deva (CARP Deva) se poate spune că au un sprijin în conducerea instituţiei care ofera o serie de facilităţi, de la cele de ordin material şi medical, până la cele de socializare.

Alimente şi dispozitive medicale
„Momentan, ne concentrăm pe un proiect social, adresat membrilor noştri, conform acestuia, în jur de 100 de persoane înscrise la noi la CARP şi care au un venit lunar de până în 500 de lei, vor putea beneficia de ajutoare oferite sub formă de produse alimentare, iar încă 100, de diferite dispozitive medicale foarte necesare (de exemplu, cârje). Astfel de programe am rulat şi anii trecuţi, dar ne-am bucura să le putem continua şi acum. Din păcate, există multă lume cu probleme”, a precizat Francisc Kovacs (foto), preşedintele CARP Deva.

Relaxare în alb şi negru
Pe de altă parte, aflat deja la cea de-a treia ediţie, concursul de şah organizat de CARP Deva va trece de graniţele Casei, începând cu acest an, planurile de desfăşurare implicând o plajă mai largă de adresabilitate. „Ne-am gândit să invităm să participe şi membrii altor CARP din judeţ. Participarea membrilor CARP este gratuită, iar nemembrii vor achita ca şi taxă de participare, o sumă mică. Premianţii vor primi diplome şi bineînţeles, premii în bani. Sume destul de consistente, pot spune. Dar fiecare dintre participanţi va pleca acasă cu câte o diplomă şi o sumă modică. Ne dorim să se simtă toată lumea bine şi să existe relaxare”, a subliniat Ana Maria Semerean, director de dezvoltare în cadrul CARP Deva. Potrivit acesteia, colaborarea cu Biserica Adventistă de ziua a 7-a, avută anul trecut, se va relua şi în acest an. „A fost vorba de specialişti în nutriţie şi reprezentanţi ai unor companii de produse eco (alimente), care au organizat o prezentare cu gustare aici, la noi. Ei au venit cu aceste noutăţi în domeniu, iar noi le-am pus la dispoziţie sala. A fost şi este o colaborare de suflet”, a arătat Ana Maria Semerean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare