Condamnaţi pentru trafic de migranţi

Trei hunedoreni au fost condamnaţi de către magistraţii Tribunalului Timiş pentru că au încercat să treacă ilegal graniţa mai mulţi sirieni. Autoturismul folosit la comiterea in­fracţiunii le-a fost confiscat.
Ciprian Vană, Alexandru Marian şi Remus Dracea, toţi din Valea Jiului, au fost inculpaţi pentru trafic de migranţi şi condamnaţi în do­sarul judecat la Tribunalul Timiş. Toţi trei au primit fiecare câte doi ani de închisoare pentru trafic şi complicitate la trafic de mi­granţi, pedeapsă suspendată de instanţă pe o durată de supraveghere de doi ani. Tinerii din Valea Jiului au mai fost obligaţi şi să pres­teze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Petroşani sau Primăriei Vulcan pe o perioadă de 80 de zile fiecare. Instanţa le-a luat şi maşina cu care-i du­ceau pe migranţi. Condamnarea Tribuna­lu­lui Timiş nu este definitivă, iar inculpaţii şi procurorii pot face apel.
Ciprian Vană, Remus Dracea şi Alexandru Marian au fost inculpaţi în vara anului trecut, după ce au fost prinşi că înghesuiseră într-o autoutilitară 23 de cetăţeni din Siria, Pa­les­tina şi Egipt, pentru a-i trece ilegal frontiera în Ungaria. Migranţii au fost descoperiţi în urma unui control amănunţit al poliţiştilor de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Fron­tierei Petea, în urma unei acţiuni pe linia com­baterii migraţiei ilegale. La cercetări, azilanţii au declarat că intenţionau să ajungă în Germania, Austria, respectiv Suedia, dar şi că mai încercaseră să treacă ilegal frontiera şi au fost prinşi de poliţiştii de frontieră săt­măreni. (M. Gânju)

One thought on “Condamnaţi pentru trafic de migranţi

  • 11 martie 2021 la 8:46
    Permalink

    Si pe astia tot puscariasul PERASIFON ia turnat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare