Condamnaţi pentru trafic de migranţi

10 martie 2021 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Trei hunedoreni au fost condamnaţi de către magistraţii Tribunalului Timiş pentru că au încercat să treacă ilegal graniţa mai mulţi sirieni. Autoturismul folosit la comiterea in­fracţiunii le-a fost confiscat.
Ciprian Vană, Alexandru Marian şi Remus Dracea, toţi din Valea Jiului, au fost inculpaţi pentru trafic de migranţi şi condamnaţi în do­sarul judecat la Tribunalul Timiş. Toţi trei au primit fiecare câte doi ani de închisoare pentru trafic şi complicitate la trafic de mi­granţi, pedeapsă suspendată de instanţă pe o durată de supraveghere de doi ani. Tinerii din Valea Jiului au mai fost obligaţi şi să pres­teze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Petroşani sau Primăriei Vulcan pe o perioadă de 80 de zile fiecare. Instanţa le-a luat şi maşina cu care-i du­ceau pe migranţi. Condamnarea Tribuna­lu­lui Timiş nu este definitivă, iar inculpaţii şi procurorii pot face apel.
Ciprian Vană, Remus Dracea şi Alexandru Marian au fost inculpaţi în vara anului trecut, după ce au fost prinşi că înghesuiseră într-o autoutilitară 23 de cetăţeni din Siria, Pa­les­tina şi Egipt, pentru a-i trece ilegal frontiera în Ungaria. Migranţii au fost descoperiţi în urma unui control amănunţit al poliţiştilor de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Fron­tierei Petea, în urma unei acţiuni pe linia com­baterii migraţiei ilegale. La cercetări, azilanţii au declarat că intenţionau să ajungă în Germania, Austria, respectiv Suedia, dar şi că mai încercaseră să treacă ilegal frontiera şi au fost prinşi de poliţiştii de frontieră săt­măreni. (M. Gânju)

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. George spune:

    Si pe astia tot puscariasul PERASIFON ia turnat.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Municipiul Petroşani nu este în carantină

Municipiul Petroşani se află în scenariul roşu încă de săptămâna trecută, după ce s-a depăşit o rată de infectare de...

Hoţi de catalizatoare auto reţinuţi

La adăpostul nopţii, suspecţii tăiau cata­li­za­toarele autoturismelor parcate pe străzile din municipiul Brad. Furtul filtrelor auto­tu­rismelor a devenit o ”afacere”...

Bibliotecile anului 2020

La fiecare început de an, Biblioteca Ju­de­ţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva face o retrospectivă a activităţii bibliotecilor pu­blice din judeţ, biblioteci...

Închide