Condamnaţi după ce au jefuit în timpul stării de urgenţă

Maximilian Gânju

Cinci tineri sunt autorii mai multor furturi din locuinţe, aceştia acţionând în perioada stării de urgenţă, când riscul să fie prinşi era mult mai mare, ceea ce s-a şi întâmplat. Printre membrii grupării s-a aflat şi un minor, toţi fiind prinşi după ce au golit o vilă de bunurile de valoare. Tinerii au fost condamnaţi de Judecătoria Deva.
Gruparea specializată în spargeri de lo­cuinţe a fost destructurată după ce o vic­timă a sesizat că locuinţa i-a fost jefuită şi a anunţat Poliţia Deva. O patrulă de ordine publică din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Şoimuş s-a deplasat spre comuna Băiţa, iar în localitatea Lunca, poliţiştii au identificat în trafic un autoturism al cărui conducător auto, la semnalele regulamentare ale poli­ţiş­tilor, a refuzat să oprească. Autoturismul a fost urmărit de poliţişti până în loca­litatea Vălişoara, unde agenţii de poliţie au reuşit oprirea autovehiculului în cauză.
În interiorul autoturismului, condus de un tânăr de 19 ani, din satul Cristur, care nu avea permis de conducere, au fost mai fost identificaţi alţi patru tineri: unul în vârstă de 24 de ani, din comuna Băiţa (cu ante­ce­dente penale) şi trei din municipiul Deva (în vârstă de 15, 19 şi 20 de ani). În portba­gajul autovehiculului au fost găsite mai multe bunuri sustrase de la imobilul din comuna Băiţa. Florin Vătămanu, Mihai Josan, Călin Almăşan şi Valentin Almăşan au fost găsiţi vinovaţi de judecătorii din Deva şi condamnaţi la închisoare. Vătă­manu a primit 1 an şi opt luni închisoare pentru furt calificat şi 9 luni închisoare pentru conducerea unui vehicul fără permis. Pedeapsa finală primită a fost de 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare. Josan a fost condamnat la 4 ani şi 11 luni de închisoare cu executare. Almăşan Călin a fost condamnat la un an şi jumătate cu suspendare, la fel ca şi Almăşan Valentin. Minorul M. A. a primit o pedeapsă ne­privativă de libertate. Anchetatorii au pro­bat că gruparea, profitând de situaţia prilejuită de starea de urgenţă existentă în România, prin escaladare şi efracţie au comis mai multe furturi, cât şi alte infrac­ţiuni. Sentinţa instanţei de fond nu este definitivă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare