Raziile pentru prevenirea îmbolnăvirilor continuă

Peste 50 de amenzi contravenţionale au fost acordate de poliţişti în urma acţiunilor privind respectarea măsurilor de protecţie sanitară.
Verificările au fost derulate de poliţişti îm­preună cu jandarmi, poliţişti locali, precum şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Si­tuaţii de Urgenţă, ai Direcţiei de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar Veterinară şi pen­tru Siguranţa Alimentelor şi ai Inspec­to­ra­tului Teritorial de Muncă.
„Activităţile cu privire la respectarea mă­surilor impuse în contextul stării de alertă au avut loc în sistem integrat şi au vizat, în spe­cial, zonele aglomerate, centre comer­ciale, pieţe, târguri şi terase, dar şi mijloa­cele de transport în comun, scopul vizat fiind pre­ve­nirea răspândirii virusului Covid 19”, pre­ci­zează IPJ Hunedoara.
Luni, echipele de control au verificat 97 de societăţi comerciale şi 63 de mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile cons­tatate au fost aplicate 57 de sancţiuni con­travenţionale, valoarea totală a amen­zilor fiind de 8.500 de lei. În urma raziei, o tânără de 26 de ani a fost amendată de poliţiştii din Orăştie, pentru că nu purta masca de protecţie într-o benzinărie, iar un alt tânăr de 18 ani, din comuna Beriu, a fost prins la plim­bare, deşi era obligat să stea în izolare la do­mi­ciliu. Totodată, poliţiştii au mai descoperit mai mulţi hunedoreni care nu purtau masca de protecţie în interiorul magazinelor ori în mij­loacele de transport public. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare