Condamnat la puşcărie, pentru că şi-a bătut amicul de pahar

Tribunalul Hunedoara a dat sentinţa în dosarul în care petroşăneanul Mircea Ciprian Muntean, în vârstă de 38 de ani, este judecat pentru tentativă de omor, comisă asupra lui Gheorghe Gudi, prietenul lui de pahar.
Instanţa l-a condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare şi i-a interzis exercitarea anumitor drepturi civile pe o perioadă de trei ani. Totodată, agresorul va trebui să plătească peste 6.000 de lei Spitalului din Petroşani, reprezentând cheltuielile cu spitalizarea victimei. Hotărârea Tribunalului Hunedoara nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.
Conform anchetatorilor, agresiunea s-a petrecut în data de 1 mai 2018. După ce s-a îmbătat, Mircea Ciprian Muntean l-a snopit în bătaie pe Gheorghe Gudi, chiar în casa acestuia. Cei doi erau prieteni şi obişnuiau să consume băuturi alcoolice împreună. Tot din obişnuinţă, după ce se termina băutura, Muntean îl „altoia“ pe amicul său, doar că ultima dată a exagerat cu loviturile. „La data de 1 martie 2018, pe fondul consumului excesiv de băuturi alcoolice, inculpatul a aplicat în mod repetat lovituri cu corpuri dure, respectiv cu un par, cu pumnii şi picioarele, persoanei vătămate, în cap, în zona toraco-abdominală şi a membrelor, cauzându-i persoanei vătămate un politraumatism cu hematom subdural acut, eden cerebral şi fracturi de oase, care au avut ca urmare punerea în primejdie a vieţii persoanei. Fapta a fost comisă în stare de recidivă. În data de 4 martie 2018, un martor a sesizat Poliţia municipiului Petroşani, prin 112, pentru faptul că unchiul său a fost agresat fizic în casa sa. Cei doi erau prieteni şi obişnuiau să consume alcool împreună. De regulă, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, inculpatul îl agresa în repetate rânduri pe Gheorghe Gudi”, a informat reprezentantul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara. Mircea Ciprian Muntean a fost reţinut în data de 30 mai, fiind arestat preventiv pentru 30 de zile. Măsura i-a fost menţinută până în prezent. (N.Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.