Condamnare definitivă pentru un tâlhar recidivist din Lupeni

Natalia Bumbac

Un recidivist din Lupeni, Ovidiu Griga, a fost condamnat definitiv pentru tâlhărie calificată. Ieri, Curtea de Apel Alba Iulia i-a respins apelul faţă de sentinţa dată în fond de Judecătoria Petroşani, prin care a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare. Ovidiu Griga a fost judecat pentru că a tâlhărit oameni, bărbaţi şi femei, în plină stradă. De la momentul la care a fost prins şi până în prezent, bărbatul a fost ţinut în arest preventiv, fiind considerat de magistraţi un pericol public.

Din datele anchetatorilor, Ovidiu Griga, în vârstă de 32 de ani, a tâlhărit o femeie în plină stradă în data de 27 martie 2018. În jurul orei 05.00, individul a atacat victima, smulgându-i poşeta în care avea bani şi bunuri, cu violenţă. Peste câteva zile, în data de 1 aprilie, la aceeaşi oră, a atacat un bărbat, care se afla în zona gării din Lupeni, luându-i rucsacul şi o plasă, în care erau mai multe bunuri. La câteva zile a fost prins de poliţişti şi trimis în spatele gratiilor. ”În cursul urmăririi penale, faţă de Griga Ovidiu s-a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile, apreciindu-se că măsura preventivă este necesară pentru înlăturarea stării de pericol pentru ordinea publică. Această măsură fiind nu numai proporţională cu gravitatea acuzaţiei aduse inculpatului, ci şi oportună şi necesară asigurării bunei desfăşurări a procedurilor judiciare şi a prevenirii săvârşirii unei alte infracţiuni”, se arăta în decizia instanţei care a dispus arestarea preventivă a bărbatului. Însă, aspectul cel mai grav este că Griga a comis faptele din acest dosar, fiind recent ieşit din puşcărie, unde a ispăşit o altă pedeapsă primită pentru tâlhărie. Atunci, victimă a fost o femeie de 44 de ani din Lupeni, căreia i-a smuls geanta.
În cursul judecăţii, Ovidiu Griga şi-a recunoscut faptele, fără a spune ce l-a determinat să le comită. El le-a relatat anchetatorilor că atunci când a comis tâlhăria din 27 februarie, se întorcea de la o petrecere. Le-a văzut pe cele două femei, a văzut că una avea poşetă şi a atacat-o. În mare parte bunurile au fost recuperate şi returnate victimelor. Ieşit din închisoare, Ovidiu Griga nu avea o ocupaţie stabilă care să-i aducă un venit, au mai precizat magistraţii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.