Concursul preolimpic de nataţie de la Tokyo poate fi amânat

27 ianuarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Concursul internaţional de nataţie prevă­zut să se desfăşoare între 4 şi 7 martie la Tokyo, prima competiţie test a anului în vederea des­făşurării Jocurilor Olimpice de vară, riscă să fie amânat din cauza res­tricţiilor de la fron­tie­rele Japoniei, anunţă mass-media niponă.
Competiţia de nataţie va servi şi ca turneu de calificare olimpică şi urmează să reu­nească înotători din zece ţări. Va fi, totodată, prima care va beneficia de măsurile sanitare împotriva Covid-19, dar ar putea fi amânată până în aprilie sau mai, conform mai multor ziare japoneze, care citează surse apropiate de organizatori.
Japonia, este afectată de o recrudescenţă a pandemiei, a plasat în stare de urgenţă, până la 7 februarie, capitala Tokyo şi alte 10 departamente, interzicând între altele intrarea pe teritoriul său a străinilor nere­zidenţi. Excepţia acordată sportivilor pentru a veni să se antreneze în Japonia, în vederea Jocurilor Olimpice din această vară, a fost suspendată la jumătatea lunii ianuarie, fără a se preciza durata acestei suspendări.
Federaţia internaţională de nataţie (FINA) şi Federaţia japoneză de specialitate au stabilit că aceste restricţii fac foarte dificilă organizarea competiţiei test, afirmă mass-media din arhipelagul nipon, dar niciuna din­tre aceste federaţii nu a comentat pentru mo­ment aceste informaţii, în timp ce co­mi­tetul de organizare Tokyo-2020 a indicat doar că “nu face comentarii”.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Sofia Vicoveanca lansează albumul „Aşa-i la noi, datina”, cu piese culese din folclorul autohton

Sofia Vicoveanca, marea doamnă a muzicii populare româneşti, lansează al­bumul Aşa-i la noi datina, ce conţine 20 de melodii noi,...

BÂRFE, ZVONURI, ADEVĂRURI

Vorbesc gurile rele prin târg că se pregătesc mari schimbări într-o organiza­ţie de partid de pe la noi. Cică mulţi...

Bulina albă

Ion Bădin, consilier judeţean social-democrat Pentru că a fost votat de colegii din Biroul Politic Judeţean al PSD să fie...

Închide