Sofia Vicoveanca lansează albumul „Aşa-i la noi, datina”, cu piese culese din folclorul autohton

Sofia Vicoveanca, marea doamnă a muzicii populare româneşti, lansează al­bumul Aşa-i la noi datina, ce conţine 20 de melodii noi, culese din folclorul autoh­ton. Piesele au fost atent aranjate si inter­pre­tate într-o manieră nouă de către ar­tista noastră dragă.
Albumul se lansează în compania Orchestrei Viorel Leancă din Suceava şi a Orchestrei Lăutarii din Chişinău, dirijată de Maestrul Nicolae Botgros. Măritişu-i bun şi rău, Mândruţă cu pui mărunţi sau Când de dor eşti măcinat sunt trei dintre titlurile care păstrează tradiţiile, zicalele şi obiceiurile româneşti, culese cu mare atenţie din folclorul popular actual.
„Chiar şi după aşa mulţi ani de activi­tate, mă bucur la fel de mult în momentul în care lansez un album nou. Este aceeaşi emo­ţie, acelaşi sentiment bun că am re­uşit să mai aduc încă o dată, către public, o altă păr­ti­cică frumoasă din folclorul nos­tru. Sper ca această tradiţie să nu se sfâr­şeas­că niciodată pentru că folclorul ro­mâ­nesc este o bogăţie inestimabilă, care me­rită să ră­mână în actualitate”, spune Sofia Vicoveanca.
Aşa-i la noi datina este deja disponibil, în formă fizică, în magazinele de specia­li­tate şi în reţeaua de benzinării OMV şi LukOil. Iar, în forma sa digitală, albumul poate fi ascultat aici: https://tzr.lnk.to/datina
Cântăreaţă de muzică populară din re­giunea Bucovinei, Sofia Vicoveanca este un artist de tradiţie şi renume, fiind şi primul semnat în istoria Roton. Sofia a în­văţat meşteşugurile tradiţionale ale Buco­vinei în tinereţe, iar în anul 1965 îşi lan­sase deja primul ei album.
Repertoriul Sofiei Vicoveanca include cân­­tece de leagăn, cântece de nuntă, doi­ne de dragoste şi dor, cântece de Cră­ciun, lamentări şi balade, dar mai ales cân­tece de bucurie, unele dintre ele uşor ad­mo­nes­tate sau pline de umorul satelor româneşti.
Cu o carieră extraordinară, formată din zeci de materiale solo şi colaborări, ope­rele Sofiei Vicoveanca au surprins întrea­ga evoluţie a industriei muzicale din ţară – de la materialele pe casete audio, video, până la cele pe vinyl, CD şi mediile digi­ta­le. A susţinut spectacole în România şi în străinătate, făcând turnee în Israel, Portugalia, SUA, Franţa, Danemarca, Ger­ma­nia şi fosta Iugoslavie. (Roton Music)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare