COMUNICAT. Medicii din Deva şi Yancheng au început consultările pe tema COVID-19

23 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Ieri, 23 martie 2020, în sala de şedinţe a Consiliului Local a Primăriei Municipiului Deva a avut loc prima conferinţă on-line la care au participat echipe de cadre medicale din judeţul Hunedoara şi specialiştii medicali de la Spitalul Popular Nr. 1 din Yancheng, oraş din Republica Populară Chineză cu care Municipiul Deva este înfrăţit.

Scopul acestui prim contact între părţi a fost schimbul de informaţii pentru a limita şi a preveni răspândirea virusului COVID-19, precum şi eficientizarea tratării pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.
Grupul de lucru local a fost compus din doctorul Anghel Lucian Bunea de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă; doctor Andreea Giorgiana Petcu de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, Secţia Boli infecţioase; doctor Mihaela Laura Gherman de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, Unitatea de Primiri Urgenţe – SMURD; doctor Mihai Petriu de la Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad – Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, precum şi doi reprezentanţi ai Spitalului Municipal Dr. Al. Simionescu Hunedoara, respectiv managerul Bende Barna şi directorul medical Radu Budae.
La întâlnire au mai fost prezenţi câte un oficial de la Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Hunedoara, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean “Decebal” Hunedoara, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Hunedoara şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Iancu de Hunedoara” al Judeţului Hunedoara.
Partea chineză a fost reprezentată de către doctorul Zha Wenzhang, director al Spitalului Popular Nr. 1 din Yancheng; doctorul Ji Youlin, director adjunct al Spitalului din Yancheng şi medic şef al Departamentului de Pneumologie; doctorul Deng Yijun, medic şef al Secţiei de Terapie Intensivă; doctorul Chen Qi, directorul Departamentului de Boli Infecţioase Yancheng; doctorul Jiang Yongqian, medic şef al Departamentului de Medicină Respiratorie; doctorul Chen Maogang, director al Departamentului de Urgenţă; doctorul Tang Quan, director al Centrului Municipal Yancheng pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor.
Demersurile actualei cooperări între cele două municipalităţi au beneficiat şi de sprijinul Asociaţiei UNIUNEA ROMÂNĂ A CHINEZILOR din Provincia JIAN GSU, reprezentată de preşedintele Mihai-Zhang Jianjun, de asemenea şi consilier prezidenţial al Camerei de Comerţ şi Industrie România-China.

Sprijin pentru limitarea Îmbolnăvirilor cu noul coronavirus
Pe baza discuţiilor deja purtate până la această primă videoconferinţă de către Primarul Municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea şi de Prefectul Judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, cu Guvernatorul Yancheng, domnul Cao Lubao şi Vice-Guvernatorul Yin Jinlai a fost conceput un plan de măsuri şi demersuri care vor fi implementate în foarte scurt timp în municipiul Deva şi în judeţul Hunedoara.
Temele abordate la videoconferinţa de astăzi au vizat simptomatologia specifică a pacienţilor infectaţi cu COVID-19; impactul acestui virus asupra diferitelor categorii de vârstă, în corelare cu eventuale comorbidităţi; algoritmii de triere ai pacienţilor bolnavi şi repartizarea acestora pe diferite centre de spitalizare, importanţa testării în masă a pacienţilor, precum şi aspecte ce ţin de aparatura medicală şi dispozitivele medicale specifice infecţiei cu noul coronavirus.
A fost stabilit şi un grafic pentru viitoarele videoconferinţe cu partea chineză.
Facem tot ce este posibil pentru a proteja sănătatea locuitorilor municipiului Deva şi ai judeţului Hunedoara.
Serviciul investitori, relaţii externe- Primăria Deva
Biroul de presă – Instituţia Prefectului – Judeţul Hunedoara

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ninsorile abundente au mobilizat drumarii

Echipele Secţiei de Drumuri Naţionale Deva au muncit neîncetat pentru a ţine deschis un drum naţional din Valea Jiului. Ninsorile...

Prins cu numere de înmatriculare false

Un tânăr de 21 de ani, din municipiul Hunedoara, a fost prins în trafic de către poliţiştii din localitate, conducând...

Hoţ dat în vileag de un vecin al celui prădat

Individul a fost zărit în timp ce a intrat într-un apartament cu scopul de a fura. Cel care l-a văzut...

Închide