COMUNICAT DE PRESĂ: ,,Suntem obligați ca în perioada 2020-2024 să trecem la următorul nivel de dezvoltare a municipiului”


În acest sens, consider că municipiul Deva are nevoie de o gândire strategică, o gândire care să includă dimensiuni ale dezvoltării precum infrastructura stradală, problematici legate de ecologie şi mediu, turism, asistenţă socială care să sprijine persoanele aflate cu adevărat în dificultate, digitalizarea administraţiei, sănătatea, facilităţi fiscale pentru investitori, regândirea utilităţii spaţiului urban.
Sunt convins în acest moment că avem nevoie de o abordare în trei paşi care să integreze planul de dezvoltare pe termen scurt, mediu şi lung al Devei, astfel încât oraşul să fie în primul rând o alternativă calitativă pentru locuitorii săi, o alternativă viabilă şi consistentă pentru tinerii care se gândesc să îşi întemeieze o familie aici. În acest sens am gândit, alături de colegii mei, cei care vor fi principalul meu sprijin în Consiliul Local Deva, un program care să acopere principalele nevoi de dezvoltare ale municipiului pentru anii care vor urma. Nu sunt promisiuni fanteziste sau lucruri care apar în condiţiile apropiatei campanii electorale. Sunt de suficientă vreme în administraţia locală pentru a şti ce se poate şi mai ales ce nu se poate realiza pentru această comunitate.
O să sintetizez câteva dintre lucrurile pe care trebuie să le facem pentru creşterea calităţii vieţii în municipiul căruia îi datorăm în mare măsură succesul de care ne bucurăm toţi cei care am fost investiţi cu încrederea devenilor pentru a conduce administraţia locală. Sigur că programul de dez­voltare a Devei priveşte mult mai multe lucruri decât cele pe care le prezint aici, sintetic. Iată o listă cu 30 de obiective pentru o Primărie pe mâini bune, o listă cu 30 de obiective pentru creşterea calităţii vieţii în Deva.

Obiective pe termen scurt
Acordarea de facilităţi investitorilor cu scopul de a crea locuri de muncă; Acordarea de terenuri în mod gratuit tinerilor pentru construirea unei locuinţe; Construirea unei creşe moderne; Amenajarea unui număr de 500 de noi locuri de parcare; Construirea unei grădiniţe moderne; Con­stru­irea unui bazin de înot cu toate facilităţile; Continuarea sprijinirii sportului de performanţă în municipiu; Reabilitarea Centrului Cultural „Dragan Muntean”; Revitalizarea spaţiilor din Cetatea Devei.

Obiective pe termen mediu
Atragerea de fonduri europene pentru digitalizarea administraţiei publice locale; Atragerea de fonduri europene pentru reabilitarea clădirilor istorice din municipiul Deva; Realizarea unui manual de branding pentru Deva; Realizarea unui manual de design urban care să reglementeze modul în care se pot reface faţadele clădirilor, astfel încât să ne încadrăm într-un concept estetic unitar; Construirea unui Centru de Zi pentru Vârstnici; Dezvoltarea unui Centru de Excelenţă pentru tinerii cu abilităţi digitale; Dezvoltarea de programe de asistenţă socială pentru copii aflaţi în dificultate şi risc de abandon şcolar; Realizarea unei bretele de circulaţie care să lege direct municipiul Deva de autostradă; Susţinerea şi încurajarea sistemului public de after school pentru copiii ai căror părinţi lucrează; Reali­zarea de parteneriate public-private care să sprijine alfa­be­ti­zarea şi creşterea competenţelor digitale pentru cetăţenii Devei; Promovarea în mediul on-line a obiectivelor turistice; Integrarea municipiului Deva în circuite turistice naţionale şi internaţionale; Reabilitarea Ştrandului Municipal.

Obiective pe termen lung
Continuarea investiţiilor alături de CJ Hunedoara în Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva; Realizarea unor parteneriate concrete în domeniul Asistenţei Sociale cu Episcopia Devei şi a Hunedoarei; Finalizarea asfaltării şi modernizării străzilor din municipiu; Reabilitarea sistemului reţelelor de utilităţi; Eficientizarea spaţiului urban astfel încât petrecerea timpului liber să ridice calitatea vieţii în municipiu; Eficientizarea şi promovarea poziţiei municipiului în raport cu culoarul patru Paneuropean şi cu reţeaua de autostrăzi; Realizarea unui sistem integrat de colectare selectivă a deşeurilor în paralel cu susţinerea colectării selective în cartierele Devei.

Ovidiu Moş, viceprimar PSD al municipiului Deva

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
AUTOMOBILISM: Simone Tempestini, la Rally di Roma Capitale 2020

. Victoria a revenit ruşilor Aleksei Lukianuk/Dmitri Ermeev (Citroen C3 R5), în 1 h 58 min. 57 sec., urmaţi de...

A fost lansat Programul comun ,,Sportul se joacă”

Protocolul a fost semnat de preşedintele COSR Mihai Covaliu, ministrul Educaţiei şi Cercetării, Monica Anisie, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionut...

FOTBAL: Decizii importante pentru Liga I

Federaţia susţine, prin vocea preşedintelui Răzvan Burleanu, că o decizie trebuie luată urgent, mai ales că şi deţinătorul drepturilor de...

Închide