Comunicat de presă. Start-Up Nation, varianta PNL

4 noiembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, declara în ianuarie 2018: ”nu văd ce sens are Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii. Mai ales în condiţiile eşecului lamentabil al programului Start Up, în care am înţeles că din miile de solicitări nu s-au finanţat decât vreo 23 de solicitanţi în cadrul programului Start Up”.

De prima declaraţie s-a şi ţinut, în sensul că în programul de guvernare al PNL, Ministerul pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii nu mai există. Cât priveşte programul Start Up Nation, PNL îşi propune în mod cert restrângerea lui, dacă nu se va ajunge chiar la desfiinţare.
În realitate, prin Start-Up Nation nu au fost finanţate doar 23 de proiecte, cum afirma Orban, ci s-au înfiinţat peste 17.000 de firme şi s-au creat peste 35.000 de noi locuri de muncă.
Start-Up Nation este unul dintre programele importante lansate în guvernarea PSD, iar principalul scop al acestuia a fost acela de a-i convinge pe tineri să nu mai plece din ţară şi să îşi înceapă o afacere în România.
Tot pentru tineri, dar în egală măsură pentru oricine vrea să aibă propria afacere, a fost lansat şi Start-Up Diaspora, un program care se adresează românilor de pretutindeni. În cadrul acestui program, beneficiarii primesc fonduri nerambursabile în valoare de până la 200.000 lei.
Susţinerea antreprenoriatului este una dintre condiţiile necesare pentru ca ţara noastră să încurajeze tinerii, iar proiectul Start-Up Nation s-a dovedit un real succes.
În judeţul Hunedoara, potrivit datelor prezentate de Consiliul Judeţean, 340 de antreprenori beneficiază de sprijin pentru dezvoltarea afacerilor, dintre care 118 în 2018 şi 222 în 2019.
Aşadar, măsurile adoptate de guvernarea PSD au ajuns şi în Hunedoara, impulsionând tinerii şi mediul de afaceri din judeţ. Ce se va alege de Start-Up Nation şi cum vor fi finanţate afacerile tinerilor în guvernarea PNL? O spun singuri – va fi restrâns.
Biroul de presă al Organizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 5.11.2019

Mircea S. Nuţă, cetăţean rezident în judeţ Pentru că a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, fiind...

Bulina albă, 5.11.2019

Noemi Budoi, sportivă la clubul Siderurgica Hunedoara Pentru că a cucerit la recentele campionate naţionale de popice pentru seniori, desfăşurate...

Gura lumii, 5.11.2019

Vorbesc cârcotaşii că un personaj de pe la noi s-a dus cu coada între picioare pe la colegii de partid,...

Închide