Comunicat de presă: România şi aderarea la Zona Euro

Ministerul Afacerilor Externe, prin ministrul delegat pentru Afaceri Europene, şi Institutul European din România, a organizat, luni, 13 noiembrie, conferinţa cu tema „România şi aderarea la Zona Euro“.
Prezent la dezbaterea din Palatul Parlamentului, în calitate de preşedinte al Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare, deputatul Laurenţiu Nistor (foto) a declarat: „Pentru România, aderarea la Zona Euro este o obligaţie care decurge din tratatele constitutive ale Uniunii Europene, iar ţara noastră îndeplineşte criteriile nominale de aderare la Zona Euro. Primul mare avantaj pe care îl oferă unui stat trecerea la moneda euro este reducerea schimbărilor bruşte monetare şi financiare. Mai mult, companiile care lucrează cu societăţi de peste graniţă se vor putea bucura de schimburi externe facile şi de creşterea în volum a acestora. Euro poate ajuta România să devină o ţară mai atrăgătoare pentru investitorii străini, odată ce va exista o monedă unică, aceştia vor putea analiza mult mai facil care este nivelul investiţiei şi cel al profitabilităţii. România îşi doreşte în continuare să adere la zona euro, însă îşi doreşte ca această aderare să se întâmple când este pregătită ca ţară, iar populaţia este pregătită astfel încât românul să meargă la magazin şi să nu simtă că au crescut preţurile şi că intrarea în zona euro i-a scumpit condiţiile de viaţă.”

(Biroul de presă al PSD Hunedoara)

2 comentarii la „Comunicat de presă: România şi aderarea la Zona Euro

 • 15 noiembrie 2017 la 9:39
  Permalink

  PSD nu VREA sa aderam la Euro.
  Simplu.
  Ei nu vor mai putea fura chiar “de voie”, ca acum.
  Hai marsh !

 • 21 noiembrie 2017 la 10:59
  Permalink

  intreaba neamtul de rind, ce marii benefici a avut dupa trecerea germaniei in zona euro,scaderea la jumatate a puteri de cumparare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
PSD-ALDE afectează dur toţi pensionarii – pensii mai mici în viitor

Senatorul PNL Carmen Hărău (foto) critică în termeni foarte duri măsurile Guvernului Tudose cu privire la diminuarea contribuţiilor pentru Pilonul...

MODIFICĂRI ALE CODULUI FISCAL, ÎN VIGOARE DE LA 1.01.2018

Prin O.U.G. nr. 79, publicată în M.O. nr. 885/10 noiembrie 2017, au fost aduse o serie de modificări Codului fiscal.

Kosoni dacici, cavaleri ai Cetăţii Deva şi hărţi QR, la Târgul de Turism al României

Replici ale kosonilor dacici, cavaleri ai Gărzii Cetăţii Deva şi hărţi în care principalele obiective turistice sunt prezentate cu ajutorul

Închide