Comunicat de presă: Partidul Social Democrat din România are grijă de oameni şi vine cu măsuri în sprijinul lor

În bilanţul primelor şase luni, prezentat de premierul României Viorica Dăncilă, se observă clar că Programul de Guvernare al PSD este pus în aplicare şi efectele se fac simţite.
La nivel macroeconomic, în semestrul I 2018, faţă de semestrul I 2017, se înregistrează o creştere a veniturilor bugetare cu 12 la sută. Veniturile din impozitul pe venit şi din contribuţiile sociale au crescut cu 36,8 la sută. Deficitul în sistemul de pensii publice a fost redus cu aproape 50 la sută. Sumele primite de la Uniunea Europeană au crescut cu 19,7 la sută. Gradul de absorbţie al fondurilor europene este, de asemenea, pe un trend ascendent.
Se pune mare accent pe Investiţiile publice, unde procentul de creştere este de 51,6. Investiţiile străine directe au crescut cu 65,7 la sută şi dovedeşte faptul că investitorii străini se orientează spre România pe care o consideră stabilă, ca ţară.
După mulţi ani, vestea cea mai bună este că şomajul îşi păstrează tendinţa descendentă şi înregistrează un minim istoric al ultimilor 10 ani, ajungând sub pragul de 3,5 la sută.
În ceea ce privesc măsurile sociale, de la 1 iulie 2018, s-a majorat punctul de pensie cu 10 la sută şi pensia minimă cu 23 la sută. Comparativ cu decembrie 2016, indemnizaţia pentru persoane cu handicap s-a majorat cu 110 la sută. Subvenţiile pentru angajarea persoanelor fără loc de muncă s-au majorat până la 2.250 lei şi se acordă lunar angajatorilor pentru fiecare persoană fără loc de muncă angajată cel puţin un an. Şomerii care se angajează şi lucrează cel puţin trei luni primesc 1.000 de lei. Plafonul de venit, pentru pensionarii care au venituri mici, a fost majorat cu 10 la sută pentru a beneficia de medicamente compensate cu 90 la sută.
A fost redusă birocraţia pentru persoanele cu venituri independente, numărul declaraţiilor fiscale fiind redus la 1 de la 7, iar termenul scadent stabilit fiind 15 martie anul viitor, cu posibilitatea plăţii online din 2019.
În domeniul Sănătăţii, salariile au fost majorate cu 162 la sută pentru un medic rezident, anul I şi 131 la sută pentru un medic primar UPU, gradul 5. S-au achiziţionat şi echipamente medicale pentru dotarea spitalelor.
În Educaţie, un alt domeniu important pentru România, s-au majorat salariile de la 1 martie 2018, astfel că salariul pentru un profesor debutant a crescut cu 23 la sută, respectiv 25 la sută un profesor universitar cu peste 25 de ani vechime. S-au modernizat 145 de unităţi de învăţământ şi s-au construit 45 de creşe şi grădiniţe noi.
În Agricultură, s-au acordat la timp şi în avans subvenţiile pentru fermierii români şi s-au aprobat 47 de investiţii în cadrul Programului de irigaţii, care mai include şi pregătirea campaniei de irigaţii pentru care s-au alocat fonduri. Au fost încheiate 25.300 contracte de irigaţii, s-au instalat 231 de staţii de pompare a apei pentru irigaţii şi 470 de staţii pentru combaterea inundaţiilor. Programele de colectare a lânii, cel de creştere a suinelor rasele Bazna şi Mangaliţa, Programul anti-grindină şi Programul tomate din ferme româneşti sunt implementate, funcţionale şi înregistrează rezultate pozitive.
Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală s-au alocat fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii locale, fiind finanţate mii de obiective locale.
Pentru stimularea economiei s-au redus cu 10 la sută accizele la motorină pentru transportatori, s-a lansat Programul „Investeşte în tine“ prin care tinerii pot lua credite garantate de stat cu dobândă şi comisioane zero şi s-au semnat peste 8.400 de contracte în Programul Start-up Nation cu peste 5.800 de beneficiari de fonduri nerambursabile. Au fost aprobate Ajutoare de stat pentru producţia de film în România şi, de asemenea, pentru investiţii mai mari de 3 milioane de euro.
Printre Investiţiile strategice finalizate se numără achiziţia VEST-MOLDTRANSGAZ, finalizarea procedurilor pentru începerea lucrărilor la gazoductul BRUA 1, achiziţia a două aeronave pentru Tarom, finalizarea negocierilor prin care statul redevine acţionar majoritar la Şantierul Naval Mangalia, 192 km de linii electrice şi conectarea cu state vecine. Pentru accelerarea Investiţiilor strategice, a fost aprobată o serie de măsuri, foarte importante de menţionat fiind Legea achiziţiilor publice şi Legea parteneriatului public privat. Există un număr de 13 proiecte strategice aprobate pentru a fi realizate în parteneriat public-privat, în domeniul Infrastructurii de Transport, Sănătate, Turism şi auto, Amenajarea unor cursuri de râuri pentru navigaţie şi irigaţie.
Guvernul PSD susţine măsuri care consolidează economia. Efectele pozitive ale unei economii sănătoase se vor resimţi pe termen lung în viaţa fiecărui român.

Ilie Toma, deputat PSD Hunedoara

9 comentarii la „Comunicat de presă: Partidul Social Democrat din România are grijă de oameni şi vine cu măsuri în sprijinul lor

 • 29 august 2018 la 6:12
  Legătură permanentă

  Da,psd are grija mai ales de unii la care le-a dat pensii speciale!

 • 29 august 2018 la 6:15
  Legătură permanentă

  De ce fostii dvs colegi spun ca atunci cand lucrati la mital la aprovizionare,luati 20 procente din comenzi?

 • 29 august 2018 la 6:20
  Legătură permanentă

  Unii barfesc ca atunci cand erati director la casa de pensii,ati ajutat un fost director de la combinatul siderurgic sa isi scoata sotia la pensie ca si cand a avut grupa de munca.si ea draga a lucrat doar la birouri.

 • 29 august 2018 la 10:42
  Legătură permanentă

  Sa mori tu…..
  Hai ca nu mai puteti minti lumea ,cu gura ai a putitoare….

 • 29 august 2018 la 21:23
  Legătură permanentă

  Asta e un escroc ordinar si un nesimtit, cum poti sa vi sa afirmi ca psd partidul hotilor si al coruptilor vine in ajutorul oamenilor cand dw fapt ati falimentat fermele de porci? Criza asa zisei peste porcine in care zeci de ferme si sute de gospodarii au pagube imense. Carne pe care oamenii se bazau mai escrocilor. Cat de parsiv poti sa vi sa spui ca psd vine in ajutorul oamenilor cand infrastructura ioc, spitale ioc, scoli ioc. In curand si justitie ioc, ca o sa o puneti si pe aia la pamant. Penalilor de aia va scuipa lumea pe strada.

 • 30 august 2018 la 8:30
  Legătură permanentă

  lasa ca pdl a facut totul in favoarea romanilor. atunci nimeni nu aprotestat cu nimic. era o liniste totala in tara. pdl nu au fost hoti. romanii merita sa vina iar aia la putere, sa le taie iar salariile.

 • 30 august 2018 la 21:15
  Legătură permanentă

  Ce salarii a taiat ma gica pdl-ul? Alea care nu le meritati pe timp de criza economica mondiala, in timp ce in alte tari se dadea afara oameni pe capete? Bucura-te ca macar luai ceva. Habar n-ai ce vorbesti. Toti vreti salarii si pensii sa va umflati burtile, dar unul nu cere infrastructura mai buna, scoli, spitale mai bune. Ia zi ma gica de ce Clujul merge cel mai bine (unde e primar ala care „v-a taiat” salariile)? Sau la Timisoara cu sun 1% somaj unde e primar de la pnl? Cum e la Teleorman, ha? Cam sufla vantu a saracie lucie, la fel ca in mai toate judetele cu staif psd. Nici judetul Hunedoara nu e departe, cam pute a falimentat, mai ales daca pleaca Sews. Sa sa iti intre bine in bila, motivul pentru care ai tu salar mare la stat e pentru ca sunt firme multinationale multe, nu ca iti da psd tie ceva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.