Comunicat de presă al senatorului PNL Carmen Hărău: A şasea ediţie a campaniei „Să trimitem copiii la şcoală!”, la debut

„Din anul 2013, sunt susţinătoarea campaniei hunedorene «Să trimitem copiii la şcoală!», pentru combaterea abandonului şcolar prin  conştientizare şi sprijin material acordat şcolarilor. În contextul lansării celei de a şasea ediţii a campaniei, derulată prin implicarea Organizaţiei Femeilor Liberale din judeţul Hunedoara, pe care o conduc în calitate de preşedinte, nu pot decât să deplâng modul în care Guvernul a gestionat pregătirea noului an şcolar şi eşecul total al tipăririi noilor manuale. 

Anul trecut, atunci când a început anul şcolar, am crezut că mai rău de atât nu se poate! Mii de şcoli nu aveau avize sanitare, puţine beneficiaseră de renovări superficiale, manualele erau rupte sau lipseau, iar profesorii erau bugetarii cel mai prost plătiţi. Unele şcoli erau atât de şubrede, încât tavanele s-au prăbuşit peste elevi şi dascăli.  Însă, cu ţara guvernată de unul dintre cele mai slabe guverne din istoria României se  demonstrează că se poate chiar mai rău decât anul trecut!
Dacă anul trecut elevii erau obligaţi să înveţe după manuale vechi, scorojite, anul acesta vor fi nevoiţi să înveţe după manuale greşite! Cum vor putea, oare, profesorii să explice greşelile din manuale? Cum poţi să pui în faţa elevilor manuale în care Turnu Măgurele nu mai e în Teleorman, iar inima şi ficatul şi-au schimbat poziţia în anatomia umană şi să ai, apoi, pretenţia ca elevii să fie mai bine pregătiţi decât autorii manualelor şi cei care le-au avizat?!
Din cele peste 2.000 de şcoli fără avize sanitare, poţi număra pe degetele de la o mână câte dintre acestea au primit autorizările de funcţionare. Microbuzele şcolare ori nu sunt, ori n-au benzină, ori n-au şofer. Dascălii rămân, în continuare, în coada clasamentului salarizării.
Faptul că abandonul şcolar se accentuează în loc să scadă dovedeşte că implicarea unor organizaţii politice cum este şi cazul OFL Hunedoara, a unor structuri neguvernamentale, a dascălilor inimoşi, a primarilor conştienţi de miza uriaşă pe care o are şcolarizarea copiilor, nu poate compensa lipsa politicilor publice eficiente, guvernamentale, în domeniul educaţiei! Politicienii analfabeţi din Guvernul Dăncilă  nu vor putea, niciodată să ne educe bine copiii!
Mai mult decât atât: în vreme ce mii de familii fac eforturi disperate să îşi trimită copiii la şcoală, Guvernul PSD-ALDE are alte priorităţi – se luptă cu stafii, cu protocoale secrete şi state paralele”
Eleonora-Carmen Hărău, senator PNL de Hunedoara

One thought on “Comunicat de presă al senatorului PNL Carmen Hărău: A şasea ediţie a campaniei „Să trimitem copiii la şcoală!”, la debut

  • 6 septembrie 2018 la 4:21
    Legătură permanentă

    At trebui macar un pic de echilibru.macar sa il mimati.
    Scrieti ce faceti Voi daca veniti la guvernare.de bagat de vina tot prostu stie

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.