Bugetarii rămân fără salarii dacă nu rectifică bugetul de stat

Sorina Popa

Problemele cu care se confruntă instituţiile şi nu numai din cauză că nu s-a făcut rectificarea bugetară sunt foarte grave. Lăsând la o parte că există riscul ca salariile bugetarilor să nu se plătească la timp, mai grav este că proiectele, fie ele pe fonduri europene, fie cu bani de la buget, sunt în pericol de a nu se mai realiza.

De exemplu, în judeţul nostru mai afectate sunt primăriile de comune. De exemplu, în comuna Toteşti, sunt 11 proiecte de investiţii care se derulează, fiind în diferite faze. Primarul Tiberiu Pasconi susţine că dacă nu se face cât mai repede rectificarea bugetară, la cele 11 proiecte, de canalizare, reabilitări de drumuri sau construcţie grădiniţă, nu se mai pot cofinanţa investiţiile. ”Trebuie să punem şi noi bani, la cofinanţare, pentru proiectele cu fonduri europene sau pe PNDL2. Apoi, nu o să mai avem cheltuieli de funcţionare la primărie, bani de salarii”, a declarat Tiberiu Pasconi, primarul comunei Toteşti.
La rândul său, şefa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Hunedoara, Geanina Ianc, spune că sunt bani pentru plata salariilor doar pe luna august. ”Nu sunt probleme cu funcţionarea centrelor pe care le avem, acestea nu sunt afectate. Însă, salariile celor 800 de angajaţi sunt în pericol. Dăm salariile între 10 şi 15 ale lunii. Pe lună, fondul de salarii se ridică la 350.000 de lei”, a afirmat Geanina Ianc, directorul general al DGASPC Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.