Comunicat de presă al deputatului PSD Natalia Intotero – Guvernul a eşuat!

26 iulie 2020 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

În perioada stării de urgenţă, îi vedeam în fie­care zi la televizor. Apoi, au început să meargă prin ţară, în vizite şi inspecţii, tot cu camerele TV după ei. Acum, toţi fug de responsabilitate şi nimeni nu îşi asumă eşecul. Spun că este vina noastră. Fals! Guvernul PNL a scăpat situaţia de sub control. Guvernul PNL nu a comunicat bine. Guvernul PNL este cel care a eşuat.
De la începutul pandemiei, Guvernul Orban a avut toată deschiderea populaţiei şi, totodată, toate pârghiile legale pentru a gestiona corect această situaţie, aşa cum au făcut şi alte state. Atunci, cum am ajuns astăzi aici, la peste o mie de cazuri noi în fiecare zi? Am ajuns aici din cauza neprofesionalismului, aroganţei şi jocurilor politice ale celor de la PNL. Să vă reamintesc:
1. Cabinetul Orban a plătit zeci de milioane de euro pe o campanie de comunicare proastă. Dacă era eficientă, cetăţenii ar fi reacţionat în consecinţă şi nu aveam acest trend ascendent de infectare.
2. În plină criză sanitară, Cabinetul Orban a făcut numiri politice în funcţii cheie, de la DSP-uri, la spitaluri judeţene, fapt care a paralizat acti­vitatea unor instituţii cu rol major în combaterea virusului.
3. Cabinetul Orban a impus restricţii necon­sti­tuţionale, care au generat cel puţin de două ori vid legislativ şi au împiedicat o acţiune eficientă a autorităţilor.
4. Liderii PNL au refuzat să facă testarea în masă sau o testare statistică. Atunci când primari PSD au vrut să testeze populaţia, voluntar, aceş­tia au fost opriţi de către Guvernul PNL.
5. Cabinetul Orban a făcut chef la Palatul Victoria, fără să respecte măsurile impuse chiar de ei. Prin această acţiune şi nu numai, şi-au pierdut toată credibilitatea în faţa cetăţenilor.
6. Nu s-au distribuit măştile gratuite pentru persoanele defavorizate, aşa cum prevede legea, nici după cinci luni de pandemie.
7. Ministrul Sănătăţii a trimis echipe nepre­gătite să controleze spitalele cu probleme, aces­tea înrăutăţind situaţia, în loc să o rezolve. La Galaţi, în componenţa echipei de control era şi un medic veterinar.
8. Cabinetul Orban a luat măsuri irespon­sa­bile, precum afacerea Sparanghelul sau deschiderea sălilor de păcănele.
Din nefericire, lista poate continua, iar faptul că liderii PNL, începând cu preşedintele Iohannis, susţin în continuare că Guvernul Orban a făcut o treabă excelentă în combaterea acestui virus demonstrează că interesul lor politic este mai important decât sănătatea şi siguranţa românilor. Este cât se poate de simplu: dacă guvernul condus de Ludovic Orban a făcut o treabă atât de bună, de ce peste 20 de ţări europene au impus restricţii de călătorie pentru români?
Alături de colegii mei social-democraţi, le solicit liderilor PNL să comunice prin fapte şi prin exemplul personal adecvat, să recâştige în­cre­derea oamenilor printr-o campanie de comu­ni­care corespunzătoare, să nu mai servească interesele politico-electorale ale guvernării PNL, să le dea oamenilor nevoiaşi măştile gratuite aşa cum prevede legea şi să readucă pro­fesioniştii în funcţiile cheie şi să elimine politrucii.
Sănătatea românilor e cea mai importantă.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. gogu spune:

    dar voi psd sunteti altfel?
    de ex nu sunteti voi cei ce ati creat inechitati cum e pensia speciala?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Liberalii şi useriştii hunedoreni, împreună la alegeri

Ieri a fost prezentat protocolul de susţinere pentru alegerile locale dintre organizaţiile judeţene ale PNL şi USR. Astfel, USR-Plus şi-a...

Căutat de nemţi, prins la Simeria

Individul este din localitatea Cărpiniş, şi avea pe numele său, emis de către auto­rităţile din Germania, la data de 21...

„Hitman” din Uricani rămâne în arestul din Deva

Maximilian Gânju Magistraţii au dispus ca predarea lui să se realizeze în termen de cel mult 10 zile de la...

Închide