Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor

23 martie 2017 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Gestul profesorului de istorie din Valea Jiului de a-şi expune în faţa elevilor săi gândurile legate de istoria locală a unei anumite familii din Petroşani, este regretabil şi nedemn pentru un om care se vrea a fi un model pentru copiii pe care îi educă.
Nu suntem de acord cu astfel de practici, nu suntem de acord cu defăimarea concitadinilor, indiferent de statutul pe care îl au în societate. Menirea profesorului la clasă este aceea de a educa, de a transmite informaţii utile, de a ghida elevii şi de a le descoperi potenţialul, de a dezvolta personalitatea elevului şi de a forma caractere.
Dascălii trebuie să urmărească şi să respecte programa şcolară, fără a emite judecăţi de valoare, fără a se erija în deţinătorii adevărului absolut. La rândul lor, directorii şcolilor trebuie să fie tot timpul la curent cu ce se întâmplă la clasă, indiferent de materia predată. Ei trebuie să se asigure că nu apar derapaje şi că programa este respectată, că în şcoală şi la ore se dezbat situaţii ce ţin de informaţiile legate strict de materia predată.
Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara are, la rândul său, o mare responsabilitate în ceea ce se întâmplă acum în şcoli. IŞJ Hunedoara are obligaţia de a monitoriza activitatea şcolilor, inclusiv cea didactică, de a superviza profesorii şi de a urmări cum îşi fac datoria la clasă şi ce informaţii le transmit elevilor. Profesorii, directorii şi IŞJ Hunedoara trebuie să-şi facă datoria corect şi fără părtinire!
Siguranţa copiilor noştri trebuie să fie mai presus de orice! Atât acasă, cât şi în comunitate! Ei reprezintă viitorul, ei duc mai departe ştafeta. Atunci când ne trimitem copiii la şcoală, ne dorim ca la sfârşitul zilei să îi avem în siguranţă, acasă. Sau dacă locuiesc la internate şcolare, să ştim că sunt bine, că au mers la şcoală, au avut o conduită bună, că s-au bucurat de fiecare moment al zilei. Fiind la cursuri o mare parte din zi, ei nu sunt sub supravegherea noastră, de asta se ocupă dascălii sau pedagogii. Aici intră şi persoanele responsabile cu supravegherea elevilor în timpul transportului şcolar.
Zilele trecute a avut loc un incident regretabil, care, din fericire, nu s-a încheiat cu o tragedie colectivă. Elevi de diferite vârste au fost implicaţi într-un accident de circulaţie pe drumul care face legătura dintre Hunedoara şi Deva. În acel moment, ei erau în grija transportatorului, iar responsabil de siguranţa lor era şoferul, care s-a dovedit a fi inconştient şi s-a urcat la volan băut şi obosit.
Atragem atenţia că astfel de derapaje pot genera adevărate tragedii. Ne exprimăm mâhnirea şi indignarea că nimeni nu a văzut starea în care se afla conducătorul auto atunci când s-a urcat la volan. Atragem atenţia tuturor factorilor responsabili în legătură cu condiţiile uneori improprii de care au parte elevii în unele mijloace de transport destinate lor.
Considerăm că se impune o consultare a tuturor părţilor implicate – autorităţi publice judeţene şi locale, unităţi şcolare, transportatori, părinţi – pentru reglementarea mai strictă a transportului elevilor la şcoală şi pentru a preîntâmpina producerea unor incidente grave cum a fost cel de zilele trecute.
Este nevoie de responsabilitate din partea tuturor, este nevoie de seriozitate şi de profesionalism, pentru că nu ne putem juca cu viaţa unor copii! Lor trebuie să le asigurăm accesul la şcoală şi şanse egale la educaţie!

Deputat Laurenţiu Nistor,
preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. FLORIN spune:

    URA , URA ,URA, TRAIASCA PCR., exact asa erau si articolele din ,,Drumul Socialismului”

  2. FLORIN spune:

    frati RUMEGUS

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Mircia Muntean: „Municipiul Deva trebuie transformat în centru universitar”

Consiliul local Deva a aprobat ieri, în şedinţă de îndată, Convenţia de colaborare între municipiul Deva şi Academia de Studii...

Fermierii din Blăjeni, şcoliţi la ei acasă

Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Hunedoara vine în sprijinul fermierilor din comuna Blăjeni, organizând cursuri de agromediu chiar la ei în...

Autobergamo încheie sezonul regulat

După ratatea Cupei României, trupa deveană de futsal se va concentra pentru îndeplinirea obiectivului principal al acestui sezon, câştigarea titlului...

Închide