Mircia Muntean: „Municipiul Deva trebuie transformat în centru universitar”

23 martie 2017 | 4 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Consiliul local Deva a aprobat ieri, în şedinţă de îndată, Convenţia de colaborare între municipiul Deva şi Academia de Studii Economice (ASE) Bucureşti. Asta, după ce colaborarea a fost parafată de către conducerea instituţiei de învăţământ.
Aşadar, începând cu anul universitar 2017 – 2018, la Deva va fi deschis Centrul teritorial al ASE Bucureşti, unde vor funcţiona două specializări – Contabilitate şi Informatică de Gestiune, precum şi Management. Primarul Mircia Muntean (foto) a afirmat că municipiul Deva trebuie transformat într-un centru universitar, poate chiar la concurenţă cu alte municipii din zonă, cum ar fi Alba Iulia sau Sibiu.
„Este a doua încercare, aş putea spune, prin care Deva trebuie transformată într-un centru universitar, pentru că prima a eşuat, din păcate. Şi, iată-ne acum, din nou, la început de drum, prin care instituţii de învăţământ prestigioase, precum ASE Bucureşti, dar şi Universitatea din Petroşani îşi manifestă dorinţa de a avea secţii importante la Deva. (…) Vom pune la dispoziţia viitorilor studenţi toate spaţiile necesare de cazare şi de desfăşurare a activităţilor didactice. Este important ca tinerii să rămână acasă, să-şi facă un viitor aici, iar faptul că vor putea să-şi urmeze studiile superioare în oraşul natal este un lucru important”, a afirmat Mircia Muntean, primarul municipiului Deva. (N. Bumbac)

Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. gelu Dragancea spune:

  Si unde se vor angaja primare?

 2. FLORIN spune:

  Da tocmai asta este , degeaba fac o ,,scolica” aici la Deva si pe urma……urma scapa turma.

 3. Buna treaba, Mircio spune:

  Parca vad ….UNIVERSITATEA DE HOTI, sau UNIVERSITATEA DE PILEALA, sau UNIVERSITATEA DIN BOSCHETI sau ….Invariabil functiile de conducere vor fi urmatoarele:
  RECTOR: MIRCIA MUNTEANU
  PRORECTOR: JENICA
  DECAN: MUNTEAN MIRCIA
  PRODECAN: JENICA

  <Mircia, relaxeaza-te, tu o sa canti in Aula Universitatii de la Barcea …

 4. Serban spune:

  Si asta va fi ca la Herculane? Vi turist si pleci Jurist? Sau va fi in continuare ca pana acum unde fiecare va duce plicul si plasa ca oricum nu se face scoala pentru a invata ceva ci doar se fuge dupa o diploma pentru a putea ulterior sa te angajezi ca vanzator in mall?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Fermierii din Blăjeni, şcoliţi la ei acasă

Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Hunedoara vine în sprijinul fermierilor din comuna Blăjeni, organizând cursuri de agromediu chiar la ei în...

Autobergamo încheie sezonul regulat

După ratatea Cupei României, trupa deveană de futsal se va concentra pentru îndeplinirea obiectivului principal al acestui sezon, câştigarea titlului...

Se reia Liga a IV-a. Inter Petrila, favoritã certã la titlul judeþean!

Returul celui mai important eşalon fotbalistic din judeţ va începe mâine, având în Inter Petrila, campioana de toamnă, drept marea...

Închide