Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor. PNL şi Ludovic Orban vor să blocheze creşterea salariilor!

7 mai 2019 | 2 Comentarii | Publicat in: Actualitate

PNL vrea să abroge Legea Salarizării Unitare, să scadă salariile bugetarilor şi să reducă semnificativ numărul de locuri de muncă de la stat. Ani la rând, salariile la stat au fost mici, iar cele din privat la fel de mici. România era căutată pentru forţa de muncă ieftină. Aşa am rămas fără 4 milioane de cetăţeni care au plecat acolo unde munca se plăteşte la adevărata valoare.

Odată cu Legea Salarizării Unitare, guvernarea PSD-ALDE a constrâns şi mediul privat să crească salariile. În acelaşi timp, salariul minim a fost majorat de la 1.250 lei la 2.080 lei pentru cei fără studii superioare, 2.350 lei pentru cei cu studii superioare, 3.000 lei pentru cei care lucrează în construcţii. Totul, cu scopul de a aduce mai mulţi bani în buzunarele românilor şi a-i determina să rămână să muncească în România, iar pe cei plecaţi să se întoarcă acasă, reducând astfel deficitul de forţă de muncă.
Ludovic Orban a spus-o public, cu subiect şi predicat: ”Salariile din sectorul public nu trebuie să crească decât după ce cresc salariile din sectorul privat şi în niciun caz creşterea salariilor funcţionarilor nu trebuie să depăşească creşterea din mediul privat.”
Astfel, Legea Salarizării Unitare va fi anulată, dacă preşedintele PNL va ajunge să-şi pună în practică teoria! Peste 1,2 milioane de angajaţi din sectorul bugetar vor avea de suferit. Profesorii, funcţionarii publici, poliţiştii, militarii nu vor mai putea beneficia de majorările succesive prevăzute în lege, până în 2022.
Din fericire, PSD afirmă răspicat că dezvoltarea României depinde de bunăstarea românilor. Salariile şi pensiile vor continua să crească, aşa cum este prevăzut în programul de guvernare. Aceasta este soluţia necesară, confirmată de realitate! Creşterea puternică a salariilor şi a pensiilor realizate de guvernarea noastră este sustenabilă şi a contribuit la atingerea unor niveluri record de creştere economică a ţării.
Este un fapt constatat că majorarea salariilor de la stat a atras şi majorări de salarii în mediul privat, dar acest lucru nu a afectat activitatea firmelor. Dimpotrivă, România este pe primul loc în Uniunea Europeană la raportul dintre productivitatea muncii şi salarii. Eurostat atestă că pentru fiecare euro plătit de angajator ca salariu, un român produce 2,17 euro, faţă de media europeană de doar 1,62 euro. Şomajul a atins, în martie 2019, un minim istoric de 3,19%!
De această dată, Opoziţia ne anunţă din timp ce anume doreşte să facă.
Ştim cu toţii ce s-a întâmplat când au fost la putere – au tăiat brutal 25% din salarii, au impozitat pensiile, au scăzut ajutoarele persoanelor cu dizabilităţi, au concediat sute de mii de bugetari. Şi atunci, trebuie să ne întrebăm cu toţii – asta vrem pentru români? Cu siguranţă nu, pentru că românii merită un trai decent şi o viaţă cât mai bună.
Deputat Laurenţiu Nistor,
preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara

Loading...

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Hunedorean spune:

  Cum rămâne cu cei care au 22 de ani la grupa 1?
  Lor de ce nu li se recalculeaza pensia?
  Cum rămâne cu specialiști?
  Suntem egali în drepturi?
  Unii mai egali ca altii…

 2. Birlic spune:

  Bai Nistoras tractoras. Tu ai vazut cat s-au scumpit toate lucrurile – in special alimentele ? – ceapa la 5 lei, cartofi – peste 3 lei, albitura – peste 15 lei ???
  Iar salariul nu s-a marit cu nimic doar BRUTUL nu si netul iar daca te uiti pe statistici vezi ca Romania are cel mai mare procent (peste 40 %) de retineri din salariul brut – din toata U.E. Ai dreptate in privinta maririi salariilor dar de acesta au beneficiat doar sefii , asistentele si medicii, ceilalti nu au simtit nimic din acea zisa marire
  Sa nu mai spun ca voi mariti salariile pe baza de imprumuturi externe. Daca o sa vina cumva liberalii tare as vrea sa vi le impute voua PSD-istilor sa platiti aceste datorii – prin confiscarea tuturor averilor voua, copiilor si tuturor neamurilor voastre pana la a 7-a spita.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 8.05.2019

Petru Lupu, cetăţean din municipiul Deva Pentru că a fost arestat preventiv, împreună cu alţi complici, acuzat fiind că a...

Bulina albă, 8.05.2019

Prof.dr. Gheorghe Firczak,  preşedinte fondator al UCRR Pentru că a primit din partea Episcopiei Române Unită cu Roma Greco-Catolică Lugoj,...

Gura lumii, 8.05.2019

Vorbesc gurile rele că un personaj care deocamdată stă în umbră şi nu anunţă pentru ce post va candida la...

Închide