Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor. Guvernul PNL nu vrea să mărească pensiile şi alocaţiile

4 iunie 2020 | 4 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Deşi toată presa şi opinia publică insistă să-i întrebe pe reprezentanţii PNL dacă măresc pensiile şi alocaţiile, aceştia refuză să răspundă, pentru că nu-şi doresc acest lucru, dar nici nu au o motivaţie plauzibilă pentru asta.

Îi auzim cu aceeaşi placă stricată cum că nu ar fi bani la buget. Minciună! Pentru dublarea alocaţiilor copiilor este necesară o sumă de aproximativ 7,5 miliarde de lei anual. Dacă Guvernul Orban n-ar mai face risipă pe bani publici şi-n beneficiul clienţilor politici şi ar cheltui cu achiziţia de bunuri şi servicii o sumă echivalentă cu cea din perioada guvernului PSD, nu doar că ar fi bani pentru dublarea alocaţiilor, ci ar mai şi rămâne câteva miliarde bune, în fiecare an. Gestionarea banilor publici de către PNL se face într-un mod defectuos şi nici nu există transparenţă la nici unul din ministere. Spre exemplu, în 2018, când PSD avea în Guvern 24 de ministere, s-au cheltuit 38 miliarde lei; până în octombrie 2019, când PSD a pierdut guvernarea, cheltuiala era de 40 miliarde de lei. Pentru anul 2020, Guvernul Orban a prevăzut în buget (buget asumat, nevotat în Parlament!) pentru cele doar 16 ministere suma de 51 miliarde de lei.
În ceea ce priveşte majorarea cu 40% a punctului de pensie, de la 1 septembrie, aceasta este o necesitate care nu poate fi amânată, evitată ori manipulată. Majorarea pensiilor cu 40% NU e o povară, ci un stimul economic, în actualul context. Banii cu care cresc pensiile se reîntorc în economie, determină creşterea consumului, a vânzărilor, implicit a taxelor şi a impozitelor colectate de stat. O treime din suma totală cheltuită cu majorarea pensiilor s-ar reîntoarce la bugetul statului. Datele Eurostat atestă că, în perioada guvernării PSD, peste 200.000 de pensionari au ieşit din starea de sărăcie extremă.
Cheltuielile cu pensiile reprezintă acum aproximativ 7% din PIB. După aplicarea Legii Pensiilor în integralitatea ei, procentul din PIB va creşte la 11,7 la sută, dar va fi sub media europeană care e de 13%!
În România, 2 milioane de pensionari, adică 40% din totalul pensionarilor, au o pensie mai mică de 1.000 de lei. PSD s-a zbătut să elimine această nedreptate şi ca atare azi exista Legea prin care pensiile trebuie mărite de la 1 septembrie cu 40% şi, de asemenea, Legea prin care alocaţiile copiilor trebuie dublate, începând cu 1 august.
Pandemia nu este decât o scuză pentru Guvernul Orban, care a demonstrat de-a lungul celor opt luni de guvernare, că nici pensionarii şi nici copiii nu reprezintă o temă de luat în seamă pentru el, acesta preocupându-se mai mult de binele băncilor, decât de binele românilor.
PSD cere Guvernului Orban să aplice legea în vigoare, să dubleze alocaţiile copiilor, de la 1 august, şi să majoreze pensiile cu 40%, de la 1 septembrie! Altfel, PSD depune moţiune de cenzură! Şi asta pentru că nu poate sta deoparte, să asiste nepăsător la această mascaradă pe care o face PNL cu preţul privării copiilor şi pensionarilor de drepturile ce li se cuvin prin lege.
PSD a avut grijă de copiii şi pensionarii ţării şi cere ca PNL să facă acelaşi lucru!
Deputat Laurenţiu Nistor, preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Hunedoara

Loading...

Comentarii (4)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Regele Dreptății .*. spune:

  La torționari plătiți lunar pensie și salariul pentru că sunteți sclavii lor , așa vă este educația azi 2020 . Pentru victimele torționarilor nimic pentru a avea un trai decent și demnitate în societate . Fiți educați și arătați că aveți demnitate .

 2. vasi spune:

  de ce nu dati jos guvernul ca doar aveti majoritate?
  si veniti voi si majorati ce ziceti!
  oare nu va bateti joc de pensionari cu aceste declaratii?
  oare toti sunt nebuni cand zic ca nu sunt bani?

 3. Sergiu spune:

  De ce nu le-ati marit voi cand ati fost la guvernare? Aveati majoritate in senat si parlament, iar economia “dudia”. Si acuma aveti majoritate. De ce nu schimbati guvernul, daca este asa de prost?

 4. un Om spune:

  Guvernul PNLDL susținut de PSD? Păi cine le-a votat tot și este preșul lui Iohanis? Sunteți părtași la toate samavolniciile din perioada asta. Hai, gura că sunteți sclaveții lui Werner și nu mai halesc oamenii – care au creier în cap- toate balivernele voastre.Pa!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Prefectul Vasilică Potecă, în control pe DN 7A

Lucrările de întreţinere şi protecţie efectuate pe porţiunea din judeţul Hunedoara a Drumului Naţional 7A continuă şi se află în...

PSD dublează alocaţiile copiilor şi consolidează proprietatea naţională asupra terenurilor agricole

Majorarea alocaţiilor de stat pentru copii a fost aprobată prin lege, în această săptămână, prin votul final al parlamentarilor PSD...

Costel Avram: Parafrazându-l pe Donald Trump, care a spus „Să facem America, din nou, mare“, să facem, din nou, Petroşaniul mare

Domnule Costel Avram, deţineţi şi aţi deţinut funcţii importante în administraţia publică. Acum aţi anunţat că veţi candida pentru postul...

Închide