Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor

4 aprilie 2019 | 6 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

La jumătatea mandatului deţinerii preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către România, ţara noastră a finalizat 88 de dosare aflate pe masa de lucru.

Toate acestea în condiţiile în care Opoziţia şi preşedintele României afirmau că Guvernul nu va fi capabil de acest mandat. Iată că este şi chiar performează! Mai mult, România a închis, săptămâna trecută, dosarul dublului standard. Un real succes pentru ţara noastră, dar şi pentru ţările din Sud-Estul Europei. Practic, această directivă înseamnă că cetăţenii vor fi informaţi cu privire la un produs care poartă o etichetă şi care în Vest are un standard şi în Est alt standard. Noua decizie va proteja foarte mult consumatorul român.
Revenind la situaţia internă, rolul unei Opoziţii este o critică constructivă. Din păcate, Opoziţia noastră face circ, gălăgie, dezinformare şi campanie electorală. Între cele mai contestate realităţi şi cifre evidente sunt creşterea economică şi stabilitatea ţării. De curând, Standard & Poor’s a reconfirmat rating-ul de perspectivă stabilă al României. Ţara noastră se situează printre primele state membre în UE din perspectiva avansului economic. Rata de creştere pentru primele 9 luni ale anului 2018 a fost de 4,2%, dublul avansului economic al Uniunii Europene de 2,1%. Această creştere se adaugă avansului de 7% înregistrat în anul 2017.
Opoziţia ar trebui să ia o pauză în privinţa criticilor privind economia ţării. O pauză mai mare de 15 minute, cât a fost şarada legată de infrastructură. Cât despre acest domeniu, dorim să le amintim faptul că marele Guvern tehnocrat a realizat zero kilometri de autostradă. De curând, Guvernul PSD a decis alocarea a 1,2 miliarde de euro pentru demararea lucrărilor la autostrada Târgu Neamţ – Iaşi. Mai apoi, în această săptămână, Comisia Europeană a aprobat 4 proiecte mari de infrastructură, în valoare de 2,3 miliarde de euro, proiecte pregătite de ministerul Fondurilor Europene, condus de Rovana Plumb.
Ce mai spune Opoziţia? Că România este nevoită să se împrumute pentru a plăti pensii şi salarii? Iată că nu mai e cazul! În 2019, bugetul de pensii nu va mai fi pe deficit, ci va fi pe excedent. Adică banii care se colectează din impozitele pe salarii ajung pentru toate pensiile aflate în plată. Ba mai şi rămân sume în plus. Pe vremea guvernului tehnocrat, deficitul la bugetul de pensii era de 1,9% din PIB, ceea ce înseamnă enorm. Măsurile luate de guvernul PSD au făcut ca acest deficit să scadă la doar 0,5%, în 2018, cu previziunea de a se transforma în excedent în 2019, ceea ce s-a şi întâmplat.
Realitatea este că PSD chiar guvernează bine şi are rezultate concrete pe care le simte fiecare român. Pentru PSD contează mai puţin profitul companiilor străine, atât de plânse de Opoziţie, şi mai mult măsurile directe pentru români.
Iar faptul că preşedintele ţării s-a opus celui mai bun buget pe care România l-a avut în ultimul timp, cu un PIB estimat de 1.000 de miliarde de lei, ar trebui să ridice serioase semne de întrebare asupra intenţiilor unui om care ar trebui să fie un mediator şi nu un factor de dezechilibru pentru societate.
Facem ce trebuie şi îi asigurăm pe români de faptul că programele noastre vor continua să fie un sprijin real şi constant pentru o viaţă cât mai bună.
Deputat Laurenţiu Nistor,
preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara

Comentarii (6)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Devean spune:

  Nu ti-a sunat ceasul inca? Jigodie umana.

 2. Regele Dreptății „”„ spune:

  La torționari le da-ți pensie și salarii lunare de la stat foarte mari și la victimele torturii nu le da-ți nimic pentru reabilitare , asta vă este educația de a accepta aceste abuzuri .

  Eu vorbesc de cele 121 de cazuri de la CEDO unde a pedepsit România pe rele tratamente ,Tortură , da văd că e greu pentru educația ta să înțeleagă că acești oameni trebuie reabilitați pentru a li se reda demnitatea în societate .

  Regele Dreptății „”„

 3. Valea Jiului spune:

  Valea Jiului a votat tot timpul (28 de ani) cu PSD la presedentiale , parlamentare , europarlamentare , locale , … dar guvernul PSD amana an de an modernizarea drumului DN 7A (Cheile Jietului) cetateni Vaii Jiului isi rup masinile spre Voineasa si spre Transalpina ori sarbatoarea la Manastirea de la Groapa Seaca , drumul DN 66A spre Herculane , Domeniul Schiabil Parang , Statiunea Montana Pasul Vulcan , Schi la Petrila , Gara Petrosani , … si cetateni Vaii Jiului platesc taxe si impozite in fiecare an ca si cei din Gorj , Valcea , …

 4. Ionela spune:

  Nu le băgați și europenilor pensii speciale?
  Că sa le mă creșteți specialilor de la noi!

 5. Cornel spune:

  Regele Dreptății ,tu ești de ăla care vrei pensie fiindcă nu ai avut televizor panoramic și saună în pușcărie?Pâine și apă meritați hoții și criminalii dracului,nu condiții ,recursuri compensatorii și bani.

 6. Replicantu' spune:

  Ăsta-i scris de Nistor?! Nistor-Limbistor, ești atât de grețos când ești lângă Livache! Ești unul din cei mai grețoși pupincuriști din România și din căcatul ăla al vostru de partid!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primăria Municipiului Deva este la zi cu plata subvenţiilor pentru energia termică furnizată de Termocentrala Mintia

Primăria Municipiului Deva a plătit de la începutul anului 2019 şi până în prezent către Sucursala Electrocentrale Deva – Termocentrala...

Deputatul Sorin Marica: Merg la domnul Dragnea să-i cânt Hora Unirii

Deputatul Sorin Marica (foto) s-a dezlănţuit, ieri, la conferinţa de presă susţinută la sediul noului său partid, Pro România. Cum...

Prima “execuţie” a lui Emil Rîşteiu

Primarul Simeriei, Emil Rîşteiu (foto), proaspăt plecat de la PSD la Pro România, a făcut prima “execuţie” în organizaţia judeţeană...

Închide