Comunicat de presă al deputatului PSD Laurenţiu Nistor

Doamna senator Carmen Hărău a făcut o pasiune din a dezinforma şi face acest lucru cu nonşalanţă. Considerăm că atunci când te adresezi oamenilor din propriul judeţ, ar trebui ca în comunicare să existe o minimă decenţă. Astfel, doamna senator a revenit asupra aceluiaşi subiect – pensiile hunedorenilor, afirmând în continuare că parlamentarii PSD nu susţin proiectele ce vin în sprijinul pensionarilor din judeţ.

Ştim că doamnei senator îi place să folosească tribuna Parlamentului drept portavoce pentru mesaje virulente. Îi place gălăgia. Nouă ne place munca. Ce nu putem înţelege este cum de nu urmăreşte procesul legislativ şi cum de nu ştie ce proiecte de lege sunt votate. Ar putea constata că parlamentarii PSD nu i-au uitat pe pensionarii din judeţ. Şi susţin proiecte care vin şi în sprijinul oamenilor din judeţ.
Îi reamintim doamnei Carmen Hărău faptul că la sfârşitul acestei sesiuni parlamentare, Camera Deputaţilor a votat proiectul de lege care îndreaptă inechităţile şi dezechilibrele create de-a lungul timpului prin diverse articole legislative care s-au suprapus şi se pare că nu au fost cele mai eficiente. El se adresează unui număr de aproximativ 100.000 de pensionari, la nivel naţional. În judeţul Hunedoara vor fi recalculate în jur de 12.000 de dosare care includ mineri, siderurgişti, constructori, grupele I şi II de la CFR, toate categoriile care, la vremea respectivă, au fost încadrate în grupa I – grupă specială şi grupa a II-a – grupă deosebită.
Procesul de recalculare a pensiilor pentru aceşti beneficiari va începe la 1 octombrie 2018, principalele categorii profesionale la care se vor aplica noile prevederi fiind foştii angajaţi din minerit, siderurgie, construcţii, căi ferate şi alte domenii care s-au încadrat în grupele I şi II de muncă.
Mai mult, minerii ale căror punctaje medii vor fi recalculate ar putea beneficia de un spor de peste 1.000 de lei la actuala pensie. Considerăm că persoanele care au lucrat în grupele I şi II de muncă şi, în particular, minerii din subteran, merită să aibă parte de un venit mai mare la pensie. Şi am acţionat în consecinţă.
Şi mai trist este faptul că doamna senator Carmen Hărău nu ţine legătura cu oamenii. Oamenii din judeţ pe care ar trebui să-i reprezinte. Ar fi aflat, astfel, din discuţiile directe cu reprezentanţii pensionarilor, că sunt mulţumiţi de acest proiect de lege.
Doamna senator trebuie informată şi asupra faptului că PSD pregăteşte o lege a pensiilor care îşi propune eliminarea inechităţilor din sistemul public de pensii, care au făcut ca persoane ce au lucrat acelaşi număr de ani, în aceeaşi profesie şi au cotizat egal, să aibă pensii diferite. Foarte important este faptul că nici o pensie în plată nu va scădea. În cazul în care, în urma recalculării, va rezulta o sumă mai mică decât cea aflată deja în plată, atunci se va menţine suma în plată.
PSD are un program de guvernare extrem de bun, motiv pentru care a şi primit votul oamenilor. Acest program de guvernare devine realitate prin fiecare măsură pe care o luăm. Pentru că ne-am propus mai mulţi români în clasa de mijloc. Şi asta facem.
Atunci când nu ai altă variantă decât dezinformare şi bârfă de piaţă, deşi eşti reprezentant în Parlamentul României, este foarte grav. Oamenii nu aşteaptă vorbe. Ei vor fapte. Şi pot să înţeleg că atunci când nu poţi construi nimic real îţi place să faci gălăgie. Este singura modalitate de a distrage atenţia de la lipsa reală de acţiune, doamnă senator.
Deputat Laurenţiu Nistor, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Hunedoara

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.