Comunicat de presă

Luni, 17 octombrie 2016, s-a votat în Senatul României Legea privind eliminarea unor taxe nefiscale.07 PARAN D 2

Chiar dacă legea a fost iniţiată de un grup de deputaţi şi senatori PSD şi Grupul ALDE (Liberal-Conservator)  din Senatul  României a fost de acord cu această iniţiativă legislativă care prevede eliminarea a peste 100 de taxe, plătite de milioane de cetăţeni ai României. De altfel, legea urmăreşte reducerea timpului de aşteptare a cetăţenilor petrecut la cozi, în faţa ghişeelor, precum şi eficientizarea activităţii instituţiilor publice prin simplificarea procedurilor interne.
La ora actuală încă se mai plătesc  cca. 170 de taxe. Or, prin eliminarea celor 100 de taxe, mai rămân în jur de 70 de taxe pe care cetăţenii români încă trebuie să le mai plătească.
Din cele 100 de taxe eliminate prin această lege vă amintesc câteva categorii de taxe:
– Eliminarea taxei radio – TV atât pentru persoane fizice cât şi juridice
– Eliminarea taxei de timbru pe autovehicule
– Eliminarea taxelor la Registrul Comerţului
– Eliminarea taxelor consulare
– Eliminarea taxelor pentru permisul de pescuit etc, etc
În comisia Buget-Finanţe a Senatului României, Legea a fost votată cu 6 voturi PENTRU  (5 PSD + 1 ALDE , subsemnatul), o abţinere (UDMR)
Iar senatorii PNL  NU s-au prezentat!?
Iar în Plenul Senatului  am votat PENTRU 89 de senatori (PSD + ALDE), 1 abţinere şi 17 senatori PNL  prezenţi au votat ÎMPOTRIVĂ.
Desigur, Legea merge la Camera Deputaţilor, unde se mai pot aduce amendamente privind unele taxe, se pot scoate sau introduce  în lege, iar după vot se va trimite legea la promulgat la Preşedintele României.
Senator ALDE de Hunedoara,
Ing. Dorin Păran

One thought on “Comunicat de presă

  • 19 octombrie 2016 la 21:18
    Permalink

    Tovarasul senator din comunicate de presa nu acoperiti incompententa ce va caracterizeaza in parlamentul Romaniei. In 2012 pentru inca un post de senator a-ti dat comunicat de presa(bla, bla din membru pdl la pnl) iar acum daca nu se poate oarece parlamentar trecem la ALDE si poate pica ceva functie daca ajutam guvernul. SA ITI FIE RUSINE OM FARA CARACTER DAR INHAITAT DUPA FUNCTII. Nu meriti decat vocea galeriei:HUOOOOOOO si puie

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare