Comunicat al Prefecturii Hunedoara

22 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Instituţia Prefectului-Judeţul Hunedoara, prin prefectul Vasilică Potecă (foto), coordonează activitatea de aplicare a măsurilor privind prevenirea răspândirii COVID 19, prevăzute în Ordonanţa Militară nr. 2 din 21.03.2020.

Aplicarea acestor măsuri se face în colaborare cu instituţiile şi autorităţile publice locale din judeţul Hunedoara: Poliţia Română, Poliţia locală, Jandarmeria Română, D.S.P, A.N.A.F, Protecţia consumatorului şi primarii localităţilor din judeţul Hunedoara. Totodată, în aplicarea prevederilor ordonanţei mai sunt implicate A.J.O.F.M, I.T.M şi Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.
Textul Ordonanţei Militare poate fi consultat atât pe site-urile oficiale ale autorităţilor române, dar şi pe pagina de facebook şi site-ul Instituţiei Prefectului-Judeţul Hunedoara, www.hd.prefectura.mai.gov.ro, secţiunea – Media, comunicate de presă.
De asemenea, în localităţile judeţului Hunedoara, poliţia, jandarmeria, DSP şi poliţia locală, în colaborare cu primăriile, efectuează zilnic activităţi de verificare a persoanelor aflate în izolare. În fiecare zi, situaţia persoanelor pentru care s-a instituit măsura autoizolării la domiciliu este adusă la cunoştinţa primarilor în vederea aplicării la nivel local a măsurilor de verificare şi sprijin a persoanelor aflate sub acest regim.
Vă mai informăm ca la nivelul judeţului Hunedoara, în urma deciziei prefectului, a fost înfiinţat şi este funcţional un centru integrat de preluare a apelurilor, unde se colectează computerizat toate informaţiile. Acestea sunt transmise şi primăriilor, după caz, pentru ca autorităţile locale să poată lua în cel mai scurt timp măsurile necesare.
În perioada 21-22 martie, pe durata a 16 ore, operatorii centrului integrat au efectuat peste 26 de ore, în total, de convorbiri telefonice cu persoane din judeţul Hunedoara, care au transmis sau au avut nevoie de informaţii privind „COVID – 19”. (Biroul de presă)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Deva primeşte sprijin în lupta cu COVID-19 din partea oraşului chinez Yancheng

Primarul municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea, împreună cu prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, au cerut sprijinul oficialităţilor din oraşul Yancheng, localitate...

Depinde de noi

Statele lumii se află într-un război invizibil cu un virus care ameninţă stilul nostru de viaţă, iar România îşi duce...

Ordonanţa Militară nr. 2 din 21.03.2020, privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19

Având în vedere dispoziţiile art. 24 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi...

Închide