Actualitate

Comunicat

În contextul unor date publice referitoare la con­testarea în instanță (încă în curs) a unor concursuri desfășurate de ANOFM de către Agenția Na­țio­nală a Funcționarilor Publici (ANFP) – agenție care a avizat oficial concursurile și a participat la des­fă­șurarea tuturor probelor concursului (selecția dosarelor depuse, proba scrisă și interviul) – în spațiul mass-media hunedorean au fost lansate o serie de informații care pun, indirect, la îndoială corectitudinea și transparența modului în care am ocupat, prin concurs, funcția de director executiv al AJOFM Hunedoara, mă văd nevoită să fac o serie de observații care să limpezească lucrurile.
În primul rând, cu bună credință și profe­sio­na­lism, pentru a ocupa funcția de director executiv al AJOFM Hunedoara m-am înscris la un concurs or­ganizat, în condițiile legii, de către Agenția Na­țio­nală pentru Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM), un concurs, ATENȚIE!, avizat și publicat chiar pe site-ul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP), în data de 1 aprilie 2021.
Documentul de avizare și publicare, care se gă­sește în dosarul de concurs, este semnat chiar de domnul Liviu Mălureanu, președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici (ANFP).
Trebuie specificat faptul că, din comisia de con­curs, au făcut parte reprezentanți ai ANFP de­sem­nați chiar de președintele instituției pe cale oficia­lă. Acești membri ai comisiei au participat atât la selecția dosarelor, cât și la proba scrisă și interviu, procesul verbal de concurs fiind semnat fără obiecțiuni de toți membrii comisiei.
Personal, mi-am depus dosarul cu documentele solicitate în anunțul publicat pe site-ul Agenției Na­ționale a Funcționarilor Publici (ANFP). Am res­pec­tat integral condițiile de concurs și am obținut un rezultat meritoriu, pe măsura modului serios în care m-am pregătit: 92 de puncte din 100 posibile la proba scrisă și 89,4 puncte din 100 posibile la interviu. La rezultatul acestui concurs nu a fost depusă nicio contestație în termenul legal.
Contestația depusă in instanță de Agenția Na­țio­nală a Funcționarilor Publici (ANFP) a fost ulte­ri­oara finalizarii concursului. În condițiile în care justiția lucrează la această cauză și nu există vreo de­cizie definitivă și irevocabilă, consider că este de datoria mea să îmi apăr drepturile dar și ima­ginea publică de profesionist de onoare. Asta cu atât mai mult cu cât mie, personal, candidat cinstit care a respectat toate regulile și a susținut corect probele impuse, nu mi se poate imputa nimic din această dispută aflată în judecată.
De asemenea, voi folosi toate căile juridice de atac necesare, în cazul în care mi se va atribui vreo vină în această cauză, considerând această în­vi­no­vățire ca fiind nedreaptă și în contradicției cu con­duita mea morală și profesională.

Cu consideratie,
Georgeta Angelica Tomuta
DIRECTOR EXECUTIV
AL AJOFM HUNEDOARA

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.