Comuna Toteşti, tot mai aproape de un bloc ANL

Magdalena Şerban

Administraţia publică din Toteşti vrea să vină în întâmpinarea cuplurilor tinere care au nevoie de locuinţă, situaţia nepermi­ţân­du-le să achiziţioneze vreo proprietate sau să se bucure de alte facilităţi de ordin lo­cativ.
„Din păcate, nu putem să spunem că de­ţinem parcele în domeniul public care s-ar pu­tea preta pentru locuri de case pentru tineri, iar pentru a soluţiona acest neajuns am decis să ne încercăm norocul la Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL). Există în satul aparţinător Păclişa o suprafaţă pentru care am solicitat să ni se aprobe un astfel de edificiu în regim ANL. Va fi un bloc cu 16 lo­cuinţe cu câte două camere fiecare. Noi asi­gurăm amplasamentul, iar utilităţile sunt deja trase în zonă. Sunt 24 de cereri de lo­cu­inţe, dintre care 16 constituie chiar cazuri stringente. O baracă socială nu prea e o casă ideală pentru tinerii căsătoriţi care au copii de crescut. Prin urmare, am înaintat celor de la ANL solicitarea noastră, răspunsul primit a fost afirmativ şi urmează să adoptăm indi­ca­torii tehnico-economici în cadrul şedinţei de Consiliu Local.
Apoi, se va trece la paşii care se impun până la implementarea şi finalizarea inves­ti­ţiei. Agenţia se va ocupa de demers, în continuare. Sper să sprijinim măcar o bună parte dintre cei care au nevoie de ajutor. Un acoperiş decent şi sigur deasupra capului reprezintă nu doar o sursă de linişte, ci mai ales una de viaţă normală “, susţine Tiberiu Pasconi (foto), primarul comunei Toteşti.
De amintit că programul de construcţii lo­cuinţe pentru tineri destinate închirierii se adresează celor cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani, care nu îşi permit să cumpere sau să închirieze o locuinţă de pe piaţa li­beră. Toţi aceia care satisfac condiţiile le­gale de eligibilitate pot primi repartiţii în cel mult 36 de luni de la împlinirea vârstei spe­ci­ficate, conform listei de priorităţi şi în li­mita numărului de unităţi locative dis­po­nibile.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare