Comuna Şoimuş va avea grădiniţă cu program prelungit

Magdalena Şerban

De curând, au început lucrările la noua unitate de învăţământ preşcolar din satul Şoimuş. Va fi o grădiniţă cu program prelungit ce vine nu doar în sprijinul prichindeilor, cât mai ales al părinţilor acestora. Este un obiectiv cerut de comunitate şi rezolvat de administraţia locală.
„Prin această investiţie nu facem altceva decât să onorăm solicitările părinţilor care erau nevoiţi să-şi ducă copiii la grădiniţele din Deva, pentru a se descurca cu programul prelungit. Muncind, nu aveau cum să-i ia acasă de la ora 12. Nu toţi au bunici activi şi apţi pentru a îngriji un nepot. Unii sunt bolnavi, alţii nu stau aici, iar motivele sunt diverse. Unii părinţi nu mai mergeau la muncă, tocmai pentru a-şi creşte copilul. Nu aveau cum să se descurce, nepermiţându-şi bonă. Cert este că se impunea realizarea unei astfel de unităţi preşcolare. Vor fi două clase ce vor avea 60 de copii. Investiţia se derulează din bugetul local, iar ca termen de finalizare am estimat luna septembrie, numai bine pentru noul an şcolar. De atunci va fi dată în circuit. Lucrările ajung la 430.000 de lei, iar partea de dotare înseamnă 112.000 de lei. Vor exista dormitoare, sală de mese, cabinet medical, două table interactive şi mobilier modern. Va fi asigurată o masă caldă pe zi, în sistem catering. Vrem să creăm toate condiţiile necesare desfăşurării unui act educaţional de calitate. Vrem ca părinţii şi bunicii să nu mai fie puşi pe drumuri, ci să aibă timp pentru a-şi parcurge activitatea zilnică, fie că e vorba de serviciu sau treburi casnice. La ora actuală, la nivel de comună funcţionează trei grădiniţe, dar în regim normal. Una e la Boholt, alta la Păuliş şi alta se află la Şoimuş“, a arătat Mihai Gabriel Irimie (foto mic), primarul comunei Şoimuş.
Acesta a mai spus că nu se poate face totul deodată, însă fiecare segment investiţional trebuie tratat în funcţie de prioritate. Grădiniţa cu program prelungit era absolut necesară şi urgentă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.