Comuna Pui va avea o hală agroalimentară

04 Victor Stoica (19)Magdalena Şerban

Pentru satul-centru al comunei Pui există două proiecte investiţionale pe care administraţia locală le va concretiza în următoarea perioadă. Dacă unul va fi implementat, în mare parte, pe bani europeni şi urmăreşte amenajarea unei hale agroalimentare moderne, celălalt are la bază resurse locale.

Un centru after-school
„Avem o asociere între Consiliul Local şi Biserica Ortodoxă din Pui, pentru înfiinţarea unui centru de tip after-school. Primăria pune la dispoziţie spaţiul şi dotările, iar preotul se va ocupa de necesarul de hrană pentru a li se oferi şcolarilor o masă pe zi. Va exista şi personal care, prin rotaţie, se va ocupa de ei. Centrul va fi un câştig atât pentru părinţi, cât şi pentru copiii lor. Aceştia vor putea să-şi pregătească lecţiile pentru a doua zi într-un cadru adecvat”, arată Victor Stoica  (foto), primarul comunei Pui.

Ajutor pentru comercianţi
Pe de altă parte, mai trebuie menţionat că mini-piaţa amenajată de ceva vreme în aer liber, în preajma sediului primăriei, va fi istorie. După ce va fi demolată, o hală agroalimentară modernă urmează să-i ia locul. Ea va fi pusă la dispoziţia celor interesaţi, contra unui tarif perceput pe metrul-pătrat ocupat, tarif care se va stabili după finalizarea investiţiei. „Această hală agroalimentară este cuprinsă într-un proiect accesat pe Grupul de Acţiune Locală din care facem parte, în valoare de peste 90.000 de euro. Din bugetul local, vom participa cu circa 30.000 de euro. Urmează să semnăm contractul de finanţare. Hala va fi construită în centrul satului şi am văzut-o ca pe o posibilitate decentă ca negustorii să-şi vândă produsele. În principiu, va fi deschisă sâmbăta, dar dacă ne vor cere comercianţii, putem extinde programul chiar şi zilnic, fără probleme”,  mai afirmă primarul Victor Stoica.  Dealtfel, comuna este renumită pentru cele două târguri anuale care adună mii de participanţi din judeţul nostru şi din cele limitrofe.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare