Biserica ortodoxă din Rapolţel a fost resfinţită

Magdalena Şerban04 sfintire

Biserica ortodoxă „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din satul Rapolţel a fost reabilitată interior- exterior, iar o parte din pictură a fost restaurată şi ea. Duminică, a avut loc slujba de binecuvântare a lucrărilor, oficiată de un sobor de preoţi, avându-l în frunte pe Preasfinţitul Gurie, episcopul Devei şi Hunedoarei.  Au mai luat parte, alături de primarul comunei, Octavian Roman şi doi deputaţi hunedoreni: Natalia Intotero şi Gheorghe Firczak.      

„Satul Rapolţel are circa 100 de enoriaşi. În afară de cele realizate în ultima vreme, doar în 1987 au mai fost făcute reparaţii importante la această biserică. Oricum, de aproximativ 10 ani, s-au tot executat lucrări, pentru că în nici un an nu au fost bani suficienţi, cât să cuprindem totul. De exemplu, anul trecut ne-am ocupat de încălzirea centrală. Ajutor avem de la Consiliul Local şi ne mai bazăm şi pe acel procent de 2 la sută din impozitul pe salarii, pe care oameni cu suflet mare au decis să-l direcţioneze către biserică”, spune preotul paroh Darius Ştefănescu.
La rândul său, Octavian Roman, primarul comunei Rapoltu Mare, a precizat că „ajutăm lăcaşele de cult, cât putem. În ce priveşte celelalte biserici care au beneficiat de lucrări de modernizare în ultimii ani, mai trebuie amintită Biserica Ortodoxă Cuvioasa Parascheva, din satul Rapolt, care urmează să fie resfinţită în luna septembrie”, afirmă acesta.
De subliniat că biserica din satul Rapolţel datează din 1785, iar cea din Rapoltu Mare din anul 1795, aceasta fiind construită pe temeliile unui fost lăcaş bisericesc.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare