Complexul Energetic Hunedoara trebuie să se separe!

13 octombrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Adriana Năstase

Apar tot mai multe informaţii cum că este necesară ruperea Complexului Energetic Hunedoara (CEH). După ce conducerea Consiliului Judeţean Hunedoara a anunţat că vrea preluarea Termocentralei Mintia, după separarea Complexului, acum, Bogdan Chiriţoiu, şeful Consiliului Concurenţei, a declarat că separarea CEH este iminentă.

Fără subvenţie pentru menţinerea artificială
Producătorul de energie Complexul Energetic Hunedoara, având mari dificultăţi financiare, nu va scăpa de soluţia cerută de Comisia Europeană privind separarea activităţii de minerit de cea de producţie de energie, a declarat sâmbătă preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, într-o conferinţă de presă.
„Soluţii ar fi, Comisia Europeană insistă să separăm producţia de electricitate de minerit. Nu acceptă ideea de subvenţie ca să îl ţii artificial în viaţă. Ne-au impus o condiţie încă de acum câţiva ani de când a fost aprobat ajutorul de stat, să separăm minele. Noi nu am reuşit să implementăm asta, iar compania nu va scăpa de separarea activităţilor“, a declarat sâmbătă preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, într-o conferinţă de presă organizată la Sinaia.
Anul trecut, Comisia Europeană a informat că producătorul de energie a primit din partea României un ajutor de stat incompatibil, în valoare de aproximativ 60 de milioane de euro, prin patru împrumuturi finanţate din fonduri publice, pe care acum statul trebuie să-l recupereze. „Dacă separăm activităţile, se vede cât de mare e gaura de la minerit“, a adăugat Chiriţoiu. Acesta a mai afirmat că la societatea de stat problema este mai degrabă de natură socială, întrucât mii de oameni ar rămâne fără job în cazul în care Complexul Energetic Hunedoara ar falimenta.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Răzvan Cuc: Săptămâna aceasta deschidem Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva

Ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc (foto), a afirmat ieri, într-o conferinţă de presă, că este posibil ca în cursul...

Bulina neagră, 14.10.2019

Adrian Bofan, tânăr din municipiul Lupeni Pentru că a fost condamnat definitiv la patru ani, patru luni şi 20 de...

Bulina albă, 14.10.2019

Ion Barbu, artist plastic, caricaturist, din Petrila Pentru numeroasele evenimente culturale organizate la fosta mină din Petrila, evenimente care au...

Închide