Răzvan Cuc: Săptămâna aceasta deschidem Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva

13 octombrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Adriana Năstase

Ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc (foto), a afirmat ieri, într-o conferinţă de presă, că este posibil ca în cursul acestei săptămâni să deschidă Lotul 3 de autostradă Lugoj-Deva, deşi sunt şi vor fi în continuare probleme în cazul acestuia.
„Probabil săptămâna viitoare, am discutat cu domnul Scarlat, vom deschide şi Lotul 3, al autostrăzii Lugoj-Deva. Acolo era o problemă la cine a condiţionat expertiza ca să putem da drumul la trafic la tablierele unui podeţ unde practic va fi o intervenţie de două-trei zile, cred că e o problemă cum a fost aşezat acel pod şi riscă să fie anumite probleme la structură. Trebuie intervenit şi vom deschide şi acel lot, cu probleme, de altfel. Am să spun acest lucru până în ultima zi că pe acel lot vor fi probleme în exploatare“, a declarat ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc.
CNAIR a executat la jumătatea lunii septembrie garanţia constructorului Lotului 3 al autostrăzii, înainte de pronunţarea deciziei tribunalului prin care se suspenda executarea. La finele lunii august, ministrul Cuc a decis rezilierea contractului cu constructorul spaniol, după identificarea a 60 de neconformităţi, printre care cedări de terasament sau fisuri longitudinale şi transversale. Compania de Autostrăzi a emis o factură de penalităţi pentru neremedierea unor conformităţi în timpii în care trebuiau să remedieze şi pentru întârzierile din contract, în valoare de 73 de milioane de lei, iar valoarea garanţiei de bună execuţie a contractului este de 58 de milioane de lei.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 14.10.2019

Adrian Bofan, tânăr din municipiul Lupeni Pentru că a fost condamnat definitiv la patru ani, patru luni şi 20 de...

Bulina albă, 14.10.2019

Ion Barbu, artist plastic, caricaturist, din Petrila Pentru numeroasele evenimente culturale organizate la fosta mină din Petrila, evenimente care au...

Gura lumii, 14.10.2019

Se poartă ca un căţeluş în faţa şefului urbei, dar nu degeaba. Gurile rele spun că un individ cu grade...

Închide