Sport

Complexul „Michael Klein” va fi reabilitat

Ciprian Marinuţ

Oficialii Primăriei Hunedoara şi ai clubului FC Hunedoara au prezentat, ieri, situaţia lucrărilor de reparaţii de la Stadionul „Michael Klein” şi au anunţat că se intenţionează obţinerea de finanţări pentru modernizarea întregului complex sportiv.

Invadat de bălării, sufocat de moloz
Pus pe un plan secundar în perioada în care Hunedoara nu a avut echipă de fotbal, Stadionul „Michael Klein” s-a „îmbolnăvit” şi are acum nevoie de reparaţii. Noii investitori au demarat lucrările acolo unde era urgent, însă, pentru a completa reabilitarea complexului sportiv e nevoie de un parteneriat financiar cu autorităţile. „A plâns sufletul în mine când am preluat baza sportivă, din cauza gradului avansat de degradare. Dacă terenul principal era cât de cât în condiţii bune, spaţiile de antrenament erau invadate de bălării şi sufocate de moloz de la construcţiile efectuate în zonă, iar tribunele erau în paragină. Se lucrează deja la curăţarea terenurilor de antrenament şi la cosmetizarea tribunelor, dar ar trebui modernizată întreaga bază sportivă”, a spus Ionel Danciar (foto), directorul administrativ al FC Hunedoara. „În 2005, proiectul de modernizare a bazei sportive a picat la o… semnătură, iar de atunci, nu s-a mai investit nimic în stadion”, a explicat Dan Colesniuc, administratorul complexului „Michael Klein.

Investiţie de jumătate de milion de euro
Reaprinderea speranţelor de performanţă fotbalistică de către FC Hunedoara, odată cu startul bun reuşit în Liga a III-a, impune investiţii masive şi urgente la complexul sportiv „Michael Klein”. Reprezentanţii clubului şi ai Primăriei au estimat că e nevoie de 4-500.000 de euro. „Avem planuri de reabilitare a întregii baze sportive. Ne-am gândit la gazonarea terenurilor de antrenament, la modernizarea patinoarului şi folosirea lui ca ştrand pe timpul verii şi la reabilitarea tribunelor. Pentru fiecare proiect în parte e însă nevoie de fonduri substanţiale”, a spus Dan Colesniuc. „Existenţa unei echipe de fotbal serioase şi a numeroase grupe de juniori fotbalişti şi atleţi care folosesc complexul sportiv ar trebui să atragă sprijinul financiar al autorităţilor. Investitorii de la clubul de fotbal încearcă să obţină un parteneriat cu Primăria Hunedoara şi cu Consiliul Judeţean, pentru a aduce Complexul Sportiv „Michael Klein“ la standarde moderne”, a adăugat Ionel Danciar.

One thought on “Complexul „Michael Klein” va fi reabilitat

  • trebuie sa se incheie un parteneriat cu consiliul judetean pentru ca in hunedoara nu au facut nimic.dau un exemplu cu teatrul din deva preluat de consiliul judetean s-au investit 3 milioane de dolari intrun an.daca la deva se poate la hunedoara de ce nu se poate face chiar nimic de catre consiliul judetean hunedoara ? si noi contribuim cu taxe si impozite si suntem si cel mai mare municipiu din judet.cum la cluj,ploiesti se pot construi stadioane noi in parteneriat consiliu local ,consiliu judetean?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura