Actualitate

Ţigări de contrabandă, combătute cu dosare penale

Livia Botici

Pe parcursul a patru zile, poliţiştii hunedoreni au efectuat 30 de controale şi 14 percheziţii domiciliare, pentru a-i depista pe contrabandiştii de ţigări. Munca acestora a dat roade imediat, întrucât sancţiunile şi dosarele penale au curs, fiind confiscate peste 72.000 de ţigarete netimbrate.

Timbre din Bulgaria, Elveţia
Primele descinderi au avut loc în municipiul Petroşani, acolo unde oamenii legii au efectuat percheziţii în şase locaţii, care aparţin a doi suspecţi de contrabandă. În urma verificărilor, în casele unui bărbat de 38 de ani, au fost descoperite 1.500 de ţigarete fără timbru şi aproximativ 44.000 de petarde, interzise la deţinere. Şi percheziţiile proprietăţilor celuilalt suspect au fost la fel de fructuoase, întrucât aici poliţiştii au depistat aproape 50.000 de ţigarete care, fie nu aveau marcaje fiscale, fie aveau aplicate timbre din Bulgaria, Republica Moldova, Serbia sau Elveţia. Cei doi riscă să stea după gratii, pentru că, după ce le-au confiscat toată marfa de contrabandă, poliţiştii le-au întocmit dosare penale. 

Au mers la sigur
În municipiul Vulcan, oamenii legii au efectuat opt percheziţii, în locaţii ce aparţin sau erau doar folosite de persoane suspectate că se ocupă de comercializarea ilegală a ţigărilor de contrabandă. Informaţiile, potrivit cărora în respectivele case erau depozitate ţigări netimbrate, destinate vânzării pe piaţa neagră, s-au confirmat. Asta, pentru că, în urma percheziţiilor, au fost ridicate peste 20.000 de ţigarete fără însemne fiscale, precum şi suma de 6.000 de lei, provenind din activităţi ilegale. Oamenii legii au întocmit dosare penale, pentru infracţiunea de contrabandă, pe numele a şase persoane, cinci bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 24 şi 43 de ani, toţi din municipiul Vulcan. Toate ţigările au fost confiscate. În urma acţiunii, la nivelul judeţului, valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate celor care au încălcat legea depăşeşte 12.000 de lei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura