Competiţiile atletice vor fi reluate în iulie

27 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Federaţia Română de Atletism intenţionează să relanseze activitatea competiţională. În urma consultării Comisiei Tehnice, a Comisiei de Competiţii şi a Consiliului Director pentru Situaţii de Urgenţă al FRA, s-a cristalizat un termen de reluare a activităţii competiţionale a întrecerilor pentru juniori, tineret şi seniori începând cu finalul lunii iulie.

Conform propunerii de relansare a activităţii competiţionale, se doreşte ca până la sfârşitul lunii septembrie să poată fi organizate campionatele naţionale de pistă, alergare montană, marş şi de şosea. Organizarea acestor campionate va presupune stabilirea unui set suplimentar de măsuri de prevenţie, în acord cu recomandările de la acel moment.
Federaţia consideră că un termen de pregătire de 8-10 săptămâni este necesar pentru o pregătire corespunzătoare a sportivilor de performanţă şi pentru desfăşurarea unor competiţii relevante din punct de vedere al rezultatelor obţinute.
„Rămân în planul competiţional al federaţiei şi Campionatul Balcanic de Alergare Montană, Balkan Challenge 24h şi Campionatele Internaţionale de Atletism ale României. Modul şi data de desfăşurare a acestor campionate sunt influenţate direct de noile măsuri care vor fi abordate de Guvernul României privind regulile de prevenţie, libera circulaţie a persoanelor, regulile de tranzit transfrontalier etc”, se precizează în comunicatul emis de forul atletic roman.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Pregătiri pentru reluarea campionatului din Liga I de fotbal

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunţat marţi, că sunt şanse mari ca sezonul din Liga 1 să fie...

CS CFR Simeria a reluat antrenamentele la fotbal

După două luni şi jumătate total neobişnuite pentru mişcarea sportivă din România, din cauza restricţiilor impuse de pandemia COVID –...

Rugby. Modificări în jocul… la grămadă

Grupul medical al Federaţiei internaţionale de rugby (World Rugby) a propus interzicerea temporară a grămezilor ordonate, în cadrul unei vaste...

Închide